Eskişehir turizminin yol haritası bu çalıştayta çizilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Eskişehir Turizm Destinasyon Yönetimi Projesi” çalıştayı Eskişehir’de bir otelde düzenlendi.

Eskişehir turizminin yol haritası bu çalıştayta çizilecek
14 Aralık 2017 Perşembe 14:38


Çalıştayın açılış bölümüne; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Kamu-özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, yaptığı açılış konuşmasında, “Eskişehir Destinasyon Yönetimi projesinde yazın başladığımız projenin 2’inci ayağında birlikteyiz. Bu ayak çok önemli, çünkü arkadaşlarımız Ağustos ayı boyunca ilimizde çeşitli ilgili genel müdürlükleri Eskişehir Valiliği, belediyeler, STKlar, üniversiteler, sektörümüzün Eskişehir ili özelinde temsilcilikleri ve ilgili tüm kuruluşlar bir saha çalışması yaptık hep birlikte. Burada amacımız, bir kültür, bir turizm destinasyonu olarak Eskişehir’in potansiyelini keşfetmek ve destinasyonun turizm gelişimiyle ilgili bir yol haritası çıkarıp Bakanlıkla desteğiyle kamu özel sektör işbirliğini tesisi ederek daha sonraki stratejimizi belirleyip yol haritasını birlikte ortaya çıkarmaktı. Bugün burada çalışmamızın 2’inci safhasını birlikte yapacağız. Asıl iş ise bundan sonra bugün belirlediğimiz yol haritasını fiiliyata dökerken gerçekleştirirken göstereceğimiz çabalar ve alacağımız aksiyonlarda. İşimiz aslında bugün başlıyor” ifadelerini kullandı.


Vali Çakacak ise konuşmasında, Eskişehir'in, karayollarının, raylı sistemlerin, hızlı trenin kesişmesi dolayısıyla ülke içerisinde ulaşımın kolay noktada bulunduğunu belirtti. Çakacak, "Raylı sistemleriyle, havacılık sektörüyle, seramik sektörüyle, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla ve turizmiyle her geçen gün gelişen büyüyen bir kentimizdir Eskişehir. Ülkemiz gelişiyor büyüyor. 30 milyonun üzerinde turist çekebilen bir ülkeyiz ve daha da katlanarak büyüyecek potansiyele sahibiz. Ülkemizdeki turizm hareketliliğine baktığımız zaman adeta deniz ve kum turizmi hareketliliğini görmekteyiz. Tabii ki kültür turizmi var bunun içerisinde, ama diğerine kıyasla daha az bir oranda. Ancak Bakanlığımızın çalışmalarıyla bu her geçen yıl daha da artmaktadır” şeklinde konuştu.


Gün boyu devam edeceği açıklanan çalıştay, kültür ve turizm ile ilgili çeşitli oturumların yapılmasıyla devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.