VALİ ÇAKACAK SÜMEYYE'Yİ AĞIRLADI

Vali Çakacak, Dünya Yüzme Şampiyonasında ikinci olan Boyacı’yı kabul etti

VALİ ÇAKACAK SÜMEYYE'Yİ AĞIRLADI
18 Eylül 2019 Çarşamba 12:07

Vali Özdemir Çakacak, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstü finalinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya alan milli yüzücümüz Eskişehir’in evladı Sümeyye Boyacı ve antrenörü Mehmet Bayrak’ı makamında kabul etti.

Sümeyye Boyacı’nın sadece Eskişehir’i değil tüm Türkiye’yi gururlandırdığını söyleyen Vali Çakacak, “Sümeyye kızımız, Londra’da yapılan 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstü finalinde dünya ikinciliğini elde ederek, tüm Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatmıştır. Ama bizim birincimiz Sümeyye’dir. Ben, Sümeyye kızımızı canı gönülde kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Ve senin azmin ve zaferinin herkese örnek olmasını temenni ediyorum. Azmim elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını Sümeyye kızımız hepimize gösterdi.” dedi.


Çok heyecanlı bir yarışma olduğunu ifade eden Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı ise, ”Yarışma esnasında başta kendimin birinci olduğunu zannettim, fakat rakibimin birinci olduğunu görünce çok şaşırdım, aynı zamanda üzüldüm. Ama rakibim Teresa benden 20 yaş büyük, 27 kere paralimpik şampiyonu olmuş, ona sadece 3 salise ile yenilmiş olmak tabi beni mutlu etti. Çünkü yaşım çok genç olduğu için önümde uzun yıllar var. Daha başka şampiyonlukları alma gibi şansım var. İnşallah daha çok çalışıp, eksikliklerimizi tamamlayıp 2020 Tokyo Olimpiyatlarında birincilik almak istiyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyor, dualarınızı bekliyorum.


Daha sonra Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı’nın fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi çok sevdiğini bilen Vali Çakacak, ziyaret esnasında milli yüzücüye fotoğraf makinesi takımı ve cumhuriyet altını hediye etti.  Vali Çakacak, Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı’nın antrenörü Mehmet Bayrak’a da başarılı çalışmalarından dolayı günün anısına hediye verdi.
2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstü finalinde; İspanya’yı temsil eden Teresa Perales 44.71 zamanla birinci olurken, Türkiye adına yarışan Sümeyye Boyacı 44.74 ile ikinci olmuş, üçüncülüğü ise 45.30 zamanla İtalya’yı temsil eden Monica Boggıonı almıştır. Milli Yüzücümüz Sümeyye Boyacı, 3 salise gibi çok az bir farkla dünya birinciliğini kaçırmıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.