Tofaş mesaisi başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Eskişehir Basket 29 Nisan Pazar günü Tofaş ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Tofaş mesaisi başladı
25 Nisan 2018 Çarşamba 14:28

Siyah Kırmızılı ekip bu karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Koç Josep Maria Berrocal önderliğinde çalışan Potanın Şimşekleri savunma ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Tofaş’ın hızlı hücumlarına karşı önlem almayı planlayan İspanyol koç oyuncularına sık sık uyarılarda bulundu.

Duncan haftaya damga vurdu

Eskişehir Basket’in yıldız oyuncuları Buğrahan Tuncer ve Josh Duncan 29’uncu haftada haftanın en iyi 5’inde yer aldı. Her iki oyuncuda Yeşilgiresun karşısında gösterdiği performansla göz doldurdu.

Haftanın oyuncusu

Eskişehir Basket’in yıldız oyuncusu Basketbol Süper Ligi’nde haftanın oyuncusu seçildi. Yeşilgiresun ile oynanan karşılaşmada müthiş bir performans sergileyen Amerikalı oyuncu attığı 25 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olmayı başarmıştı. Duncan bu karşılaşmada aldığı 10 ribauntla double-double yapmayı başardı.

Play-Off’u istiyoruz

4’te 4 üçlük isabetiyle haftanın en başarılı üçlükcüsü olan Duncan bu performansıyla da ön plana çıktı. Bu performansı hakkında konuşan Amerikalı, “Performansımdan ötürü oldukça mutluyum. Ama önemli olan kazanmaktı. Takım olarak Play-Off’a kalmayı hedefliyoruz. Bunu başarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.



 

27. Hafta Programı

28 Nisan Cumartesi

13.00     Beşiktaş SK-Pınar Karşıyaka

15.15    İstanbul BBSK-Gaziantep

17.00    Muratbey Uşak-Fenerbahçe D

20.15    Sakarya BŞB-Galatasaray O

29 Nisan Pazar

13.00    Trabzonspor-Darüşşafaka

15.15    Banvit-Anadolu Efes

17.00    Yeşilgiresun-Dİ Büyükçekmece

19.30    Tofaş-Eskişehir Basket


 

İlk ikiyi istiyor

Eskişehir Basket’i ligin 27’nci haftasında karşı karşıya geleceği Tofaş bu sezon başarılı bir grafik sergiliyor. Oynadığı 25 karşılaşmada 20 galibiyet 5 galibiyet alan Bursa temsilcisi 45 puanla ligin ikinci sırasında yer alıyor. Fenerbahçe ile geçtiğimiz hafta oynanması gereken maçı ertelenen Tofaş’ın ligin sonuna kadar kayıp yaşamayarak normal sezonu bu sırada bitirmeyi hedefliyor.

Riske edilmeyebilir

Siyah Kırmızılı ekibin başarılı oyun kurucusu E.J Rowland uzun süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalıyor. Tedavisi hızla devam eden Amerikalı oyuncunun Tofaşspor karşılaşmasında oynayıp oynamayacağı merakla bekleniyordu. Ancak Koç Josep Maria Berrocal’ın Rowland’ı bu zorlu mücadele de riske etmeyi düşünmediği öğrenildi. Rowland’ın Play-Off karşılaşmalarına kadar takıma geri dönmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.