TÜRK SAĞLIK-SEN, SAĞLIK MÜDÜRÜNÜ GÖREVE DAVET ETTİ

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kararman, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde bir doktorun, ameliyathane çalışanı bir kadına sözlü şiddet uyguladığını belirterek, hastane yönetimi tarafından doktora verilen cezaya tepki gösterdi. Kararman, Sağlık Müdürünü göreve davet etti.

TÜRK SAĞLIK-SEN,  SAĞLIK MÜDÜRÜNÜ GÖREVE DAVET ETTİ
25 Nisan 2018 Çarşamba 15:12

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Orhan Kalaycı’nın, ameliyathane çalışanı bir kadın üyelerine sözlü şiddet uygulandığını iddia etti. Kararman, yaşanan olay sonrası şiddete uğrayan üyelerinin, Kalaycı hakkında yazılı şikayette bulunduğunu, ancak hastane yönetiminin bunun ameliyat sırasında yaşanmasının doğal olabileceğini savunarak konuyu kapatmak istediğini, ancak ısrarlar sonucu soruşturma açmak zorunda kaldığını söyledi.  

HASTANE ‘İKAZ’ ETTİ

Yapılan soruşturma sonucu doktora ikaz verildiğini belirten Kararman, ancak kanunlarda ‘ikaz’ın diye bir ceza yazmadığını ifade etti. Verilen kararı utanç verici olarak nitelendiren Kararman, “Yasalarda verilecek ceza açıkken, sudan bahanelerle verilen ‘ikaz’ı kabul etmemiz mümkün değildir. Yunus Emre Devlet Hastanesinde ‘adalet terazisi’  rafa kaldırılmış; ‘Hemşericilik ve adam kayırma terazisi’ ortaya çıkmış, aklımız da soru işaretleri doğmasına sebep olmuştur”  dedi.

VİCDANINIZ RAHAT MI?

Kararman, hastane başhekimine şu soruları yöneltti: “Soruşturma esnasında hemşeriniz, arkadaşınız olan doktor lehine bir müdahaleniz olmuş mudur? Hemşerilerinizin eşlerini ve yakınlarını özellikli birimlerde görevlendirdiniz mi? Soruşturmayı yapan doktor olayın tam tersiyle karşılaşıp bir sağlık çalışanı doktora hakaret etseydi yine aynı cezayı verir miydi?  Soruşturmaya konu olan doktor arkadaşınızı hastanede daha önce yapılan ameliyatları ilk kez  yapıyormuşçasına sosyal medyada reklamını yaptınız mı? Vicdanınız rahat mı? Uyuyabiliyor musunuz?”

SAĞLIK MÜDÜRÜ GÖREVE

Kararman, hastane yönetiminin soruşturma sonrası verdiği kararı yargıya taşıyacaklarını ifade ederek, Sağlık Müdürü Uğur Bilge ve Vali Özdemir Çakacak’ı bu konuyu araştırmaları için göreve davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇUKUR - 6 yıl önce
her şeyin hesabı hukuk kuralları çerçevesinde sorulacaktır. kimsenin şüphesi olmasın.