ŞAHBAZ: GELECEĞİN TAKIMINI KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Eskişehirspor Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz ve İsmail Ilgaz, kulübün içinde bulunduğu son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

ŞAHBAZ: GELECEĞİN TAKIMINI KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
23 Mart 2018 Cuma 12:28

Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyeleri, İsmail Ilgaz, Erdal Şahbaz ve Altan Begiter basın toplantısı düzenledi. Eskişehirspor Başkan Vekili İsmail Ilgaz, kulübün mali durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ilgaz, “3,5 ay içerisinde 17 Milyon 225 bin lira kaynak bulduk. Bu kaynağı yönetim kurulu kendi arasında bulmuştur. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a da teşekkür ederiz. Kulübümüze sağladığı bilboard gelirlerini kullandık. Bu kısa dönemde loca satışından 761 bin lira, reklam geliri 4 milyon 800 bin lira, Forma satışından 90 bin lira, Üye aidatlarından 35 bin lira gelir sağladık. 4 milyon 400 bin lira parayı federasyondan ikili ilişkilerle, Aktif Bank ile görüşerek, banka temliğine gitmesi gereken parayı acil dosyalara ödedik.11 milyon 760 bin lira takımdaki futbolculara ve eski futbolculara ödeme yapıldı. Cari ödemelerimiz de 5 milyon 464 bin lira tuttu.”dedi

ESKİŞEHİRSPOR MARKASINI, DEĞERİNİ KORUMAK ZORUNDAYIZ

Göreve geldiklerinden bugüne kadar Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için durmadan çalıştıklarını söyleyen Eskişehirspor Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz da, gelinen noktanın kulübü kayyıma devretme noktasına getirenlere sürpriz olduğunu ifade etti. Şahbaz, “Eskişehirspor’un markasını, değerini korumak zorundayız. Bunu yaptığınız zaman altından kalkamayacağımız bir durum yok. Geldiğimizde 18 oyuncunun ihtarı vardı. Bu bizim için sürpriz olmadı. O futbolcu kardeşlerimizle hiçbir kırgınlığımız olmadı. Boşta kaldıkları dönemde bile kulübe verdiği destek nedeniyle göreve geldiğimizde gerekeni yaptık. Önce yapılmadı gereken 18 oyuncunun parasını ödemekti. O krizi yönettik. Ben bu masada 2017 Mayısında da toplantı yaptık. O zaman da bu kulübün transfer silme cezası var. O günden bugüne dosyalarda bir değişme söz konusu değil. Dosyalar gelmeye devam ediyor. 7 Aralıkta geldiğimizde puan silme cezasıyla ilgili 5 dosya vardı. Bu dosyalar doğru bir iletişim yöntemiyle çözülebilir dedik. O 5 dosyayı 2 milyon 200 bin liraya çözdük. Keşke daha önce gelseydik ve puan silmeyi de kaldırsaydık. Biz beceriksizliğimizi geçmişe saldırarak ifade etmedik.” İfadelerini kullandı.

SÜPER LİG HEDEFİ İÇİN BORÇLARI BİTİRMEK ZORUNDAYIZ

Türk takımlarında içinde sadece Eskişehirspor’un değil bütün kulüplerin borç sıkıntısı içerisinde olduğuna değinen Şahbaz, “Biz geldiğimizde bütün bu mali tabloyu toparladığımızda içimizde bir play off umudu barındırdık. Eskişehirspor güçlü bir kulüptür, hedefleri olmalıdır dedik. Bu planlamayı yaptık. Ancak gelinen noktada bir play off iddiası çok uzak görünüyor. Kalan 6 maçta az da olsa iddiamız devam ediyor. Oyuncularımıza güveniyoruz. Teknik heyetimize sonuna kadar devam edeceğiz. Arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. İddiamız devam ediyor. Düşme hattında olsa da yapısı düşmeye çok müsait değil. Geleceğin takımını oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Alt yapıdan gelen oyuncularımızın nasıl olduklarını hepimiz görüyoruz. 9 futbolcu çıktı. Daha da çıkacak. Hem Süper Lig hedefini hem de altyapıyı güçlendirme hedefini geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde süper lig için futbol dünyası ile ilgili borçlarımızı bitirmek zorundayız. Bunlar biter mi? Biter. Tablo vahim değil. Biz bütün çalışmalarımızı yaptık.”diye konuştu.

30 MİLYON TL’YE İHTİYACIMIZ VAR

Eskişehirspor’un gelecek sezona hazırlanması için acil maddi kaynağa ihtiyaç duyduğunu söyleyen Şahbaz, “Eskişehirspor batmış bitmiş bir kulüp değildir. Yerli, yabancı futbular ve teknik heyetlere olan şuan 30 milyon TL gibi bir borç yükümüz gözüküyor. Puan silme ve transfer cezalarının ortadan kalkması için bu rakımın çözülmesi gerekiyor. Bunun için gerekli hazırlığı yapıyoruz. Piyasa borçlarımız var. Bunları da ödeye ödeye geliyoruz. 50-60 milyon TL bütçe oluşturulduğunda Eskişehirspor’un önü açılmış olacak.” ifadelerini kullandı.

ETİ İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Eskişehirspor camiasından takıma destek olmasını isteyen Şahbaz, borçların içinden çıkılabilir bir tarafının olduğuna ve doğru stratejilerle puan silme ve transfer yasağının cezalarından kurtulabilme imkanlarının olduğunu söyledi. Stadyumun isim hakkı konusunda görüşmeler hakkında da konuşan Şahbaz, “Her zaman Eskişehirspor’un yanındalar. ETİ’ye çok teşekkür ediyoruz. Umut ediyoruz ki, bugün ve dün Eskişehirpsor’un yanında olan ETİ ailesi Eskişehirspor’un yanında olacaktır. Olumsuz bir durum söz konusu değil. Görüşmeler devam ediyor.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.