İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi'nde şampiyon belli oluyor

Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Futbol Süper Lig Play-Off müsabakaları 4 takımın katılımı ile Eskişehir’de başladı.

İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi'nde şampiyon belli oluyor
02 Haziran 2017 Cuma 16:57


2016-2017 Futbol Sezonu Süper Lig Play-Off müsabakaları, Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan Elazığ Belediye İESK ile Ankara İESK arasında oynanan mücadele ile başladı. Elazığ Belediye İESK, Ankara İESK, Manavgat Belediye İESK ve İstanbul Sessizler Spor Kulübü'nün katılımıyla gerçekleşen mücadeleler sonrasında 2016-2017 Spor Toto Erkekler Futbol Süper Lig kupası Pazar günü sahibini bulacak.

“Güzel bir sistem oturttuk”

2016-2017 Futbol sezonunu değerlendiren İşitme Engelliler Futbol Milli Takım Teknik Sorumlusu Ali Metin, başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını belirtti. Metin, “Süper Ligde 12, 1. ligde 24 takım, 2. ligde de 36 takım toplamda da 72 takımla bu sezonu bitirmiş bulunmaktayız. Süper Ligde Play-Off uyguladık. 12 takımdan ilk 4’e kalanları Plaf-Off neticesinde şampiyonu belirleyeceğiz. 1. ligdeki birinci takımlar belli oldu. 3 takım bir üst lige çıkarken 3 takım da alt lige düştü. Güzel bir sistem oturttuk. İşitme Engelliler Futbol Liginde güzel bir sezon geçirdik. Şu an sahadaki oyuncularımızın birçoğu Milli Takım kampından geldi. Sorunsuz, problemsiz bir lig geçirdik. İnşallah öyle de bitireceğiz" diye konuştu.

“Oyuncularımız çim sahada oynayabilirse güzel olacak”

Gelecek sezon durumlarının daha iyi olmasını istediklerini ifade eden Ali Metin, “Önümüzdeki sezon beklentimiz bunun biraz daha üzerinde bir lig ve mücadele bekliyoruz. Oyuncularımızın oynadığı sahaları çime dönüştürebilirsek, çim sahada oynayabilirlerse güzel olacak. Hakem arkadaşlarımızı da bayraklı alıştırmaya başladık artık. Bayrakla yönetmeye başladılar maçları. Çünkü uluslararası turnuvalarda orta hakemler hep bayrakla yönetiyor. Burada da bizler de kendi hakemlerimizi alıştırmaya başladık” şeklinde konuştu.
İlk finalist, Ankara İESK’yi 2-0 yenen Elazığ Belediye İESK oldu. Kıran kırana geçen mücadelede taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.