KORKUT BORATAV VE DAYANIŞMA AKADEMİLERİ'NE ALİ İSMAİL KORKMAZ YAŞAM ÖDÜLÜ

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü sahiplerini buldu.

KORKUT BORATAV VE DAYANIŞMA AKADEMİLERİ'NE ALİ İSMAİL KORKMAZ YAŞAM ÖDÜLÜ
02 Haziran 2017 Cuma 19:56



Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Eskişehir Tabip Odası, TMMOB, DİSK ve KESK’in düzenlediği “Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri” bu yıl OHAL kapsamında KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Dr. Korkut Boratav’a ve barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle üniversiteden ihraç edilen barış akademisyenlerinin kurduğu Dayanışma Akademileri’ne verildi. Bu yıl üçüncü kez verilen ödüller Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Törene Sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinin yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.


BİR İNSAN ÇIKIP YAPMAYIN NEDEN DEMEDİ?
Etkinlikte bulunan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz yaptığı konuşma ile salonda büyük bir üzüntünün yaşanmasına neden oldu. Daha önce oğlu Ali İsmail Korkmaz’ın öldürüldüğü sokağa gitmediğini belirten Emel Korkmaz, “Keşke o sokağa hiç gitmeseydim. Ben o sokağı sapa bir sokak zannediyordum. Ama öyle değilmiş. Orada bulunan insanlardan biri çıkıp da “yapmayın” diyemedi mi?” dedi. Emel Korkmaz’ın ardından Ali İsmail Korkmaz’ın Ağabey’i Gürkan Korkmaz konuştu. Gürkan Korkmaz Ali İsmail Vakfı’nın yaptığı çalışmalardan bahsederek, vakfın bundan sonraki süreçte de Ali İsmail’in mücadelesine ve hatırasına sahip çıkmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.



BORATAV “ÖDÜLÜN ANLAMI BÜYÜK”
Ali İsmail Korkmaz yaşam ödülü sahiplerinden Korkut Boratav, “Her zaman genç kalacak bu güzel kardeşimizin ödülünü almak benim için büyük bir onur. Meslekteki yaşım gereği çok fazla ödül aldım. Ancak bu ödülün anlamı çok büyük. Akademiler zorlu bir süreçten geçiyor. Ben bundan 34 yıl önce 12 Eylül sıkıyönetimin bir yazısı ile görevden atılmıştım. Benim babam benim atılmamdan 50 yıl önce İstanbul Üniversitesi’nden uzaklaştırıldı. Şimdi bakıyorum akademiden uzaklaştırmalar daha gaddar bir şekilde devam ediyor. ” diye konuştu.   
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.