Eskişehir Basket'ten ilk sezonda büyük başarı

Süper Lig’deki ilk sezonunda ligi ilk 7’de bitiren Eskişehir Basket Play-Off’lara katılma hakkı kazandı. Potanın Şimşekleri ayrıca bu başarılı sezonda Avrupa kupalarına katılma hakkı da kazandı.

Eskişehir Basket'ten ilk sezonda büyük başarı
28 Mayıs 2018 Pazartesi 14:57

Hedef ilk 8’di

Süper Lig’e çıktığı ilk sezonun hedefini ilk 8 olarak belirleyen Potanın Şimşekleri sezona İspanyol Koç Josep Maria Berrocal yönetiminde başladı. Üst üste alınan galibiyetler sonrasında rakiplerinin korkulu rüyası olan Eskişehir Basket’te kadronun kurulmasında emeği olan yönetim ve sezon boyunca büyük emek sarf eden teknik kadro büyük alkışı hak etti.

Nokta transferler

Temsilcimiz geçtiğimiz sezondan Duncan, Sean Marshall, Buğrahan Tuncer, Yunus Emre Sonsırma ve Mehmet Fırat Alemdaroğlu ile yola devam etti. Kadroda nokta transferlerle güçlendirildi. Billy Baron, Jeff Ayres, gibi isimler takımı sırtladı. Siyah-Kırmızılı basketbolcular, sezon boyunca yürekten oynayarak, ihtimal verilmeyen başarıya imza attı.

Eskişehir Avrupa’da

Eskişehir Basket, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2017-18 sezonunu 7’nci sırada tamamladı. Play-Off’a kalma başarısı gösteren Siyah-Kırmızılılar, 2018-19 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandı. Potanın Şimşekleri önümüzdeki sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Eskişehir’i temsil edecek. Minimum 14 maç yapacak olan Devler, 7 Avrupa takımını Eskişehir’e getirecek.

TOFAŞ müthiş başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı finaline saha avantajıyla başlayan TOFAŞ, serinin birinci maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadelede müthiş bir performans sergileyen TOFAŞ rakibine göz açtırmadı. Maçı baştan sona öne götüren TOFAŞ ilk periyodu 27-17 önde kapattı. Bursa temsilcisi ikinci periyodu 50-42 ve üçüncü periyodu ise 78-53 önde kapattı. TOFAŞ son periyotta da fırtına gibi esti ve maçı 91-63’lik skorla kazandı.

Weems Beşiktaş’a veda etti

İki sezon önce Strasbourg'dan gelen Kyle Weems, instagram hesabından paylaştığı mesajla Beşiktaş'a veda etti. Weems, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Beşiktaş formasını giydiğim süre boyunca elimden gelenin en iyisini yaptım. Benim ve ailem için 2 harika sezon oldu. Antrenörlere, takım arkadaşlara ve taraftarlara teşekkür ederim” diye yazdı.

Afyon avantajı yakaladı

TBL final serisi ikinci maçında Afyon Belediye Spor sahasında Bahçeşehir Koleji’ni konuk etti. Maç karşılıklı sayılarla açıldı, ikinci çeyrek yakaladığı 16-1’lik seri ile farkı açan Afyon Belediye Spor, soyunma odasına gidilirken 42-28 öndeydi. İkinci yarıda ise oyun dengelendi. 35.dakika 68-63 geçilirken, maç sonunu daha iyi oynayan Afyon parkeden 78-70 galip ayrıldı ve seride 2-0 öne geçti. Serinin üçüncü maçı 30 Mayıs’ta oynanacak. Afyon bu maçı da kazanması halinde Süper Lig’e yükselmeyi başaracak.

Cedi’nin gurur günü

NBA’de çaylak sezonunu geçiren Cedi Osman, Cleveland Cavaliers ile Boston Celtics’i yenerek Doğu Konferansında şampiyonluk sevinci yaşadı. Genç oyuncu etkileyici normal sezon performansına rağmen, play-off’ta istediği kadar süre bulamasa da bu onuru yaşayan üçüncü Türk oyuncu olarak tarihe geçti. Daha önce Detroit Pistons‘la Mehmet Okur 2004'te ve Orlando Magic‘le Hidayet Türkoğlu 2009'da, Doğu Konferansı şampiyonu olup NBA Finali’ne gitmişti. Mehmet Okur, Türkiye’nin NBA tarihinde şampiyonluk yaşayan tek oyuncu olma unvanını koruyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.