Devler elendi 59-75

PTT Türkiye Kupası çeyrek final maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda Darüşşafaka Basketbol ile mücadele eden temsilcimiz Eskişehir Basket, rakibine 59-75’lik skorla mağlup olarak Türkiye Kupası’na veda etti.

Devler elendi 59-75
15 Şubat 2018 Perşembe 08:48

Dev Adamlar Darüşşafaka karşısında Berkay Candan, Yunus Emre Sonsırma, Sean Marshall, Viacheslav Kravtsov ve Billy Baron ilk 5’i ile başladı. Hava atışını alan Darüşşafaka James Bell’in 2 sayılık atışı ile maçın ilk sayısını kaydetti. Ardından Billy Baron ve Yunus Emre’nin dış atışlarıyla temsilcimiz skoru 6-2’ye getirdi. Devamında temsilcimiz hücumlardan eli boş dönünde rakip takım 11 sayılık seri yakalayarak 6-13 öne geçti. Temsilcimizin sayı üretmekte zorlandığı ilk çeyrek 15-24 Darüşşafaka üstünlüğü ile bitti.

Maçın ikinci çeyreğine Devler art arda iki basket ile başladı ve fark 5’e indi. Sakatlığından dolayı son iki maçta süre alamayan Jeff Ayres ilk sayısını kaydedip skoru 23-26’ya getirdi. Buğrahan ve Marshall’ın yıldızlaştığı çeyreğin bitimine 1,4 saniye kala skor 36-42’yken Doğuş Özdemiroğlu, Yunus Emre’ye sportmenlik dışı faul yaptı. Yunus 2’de 2 yapınca skor 38-42’ye geldi. Temsilcimiz 5 saniye içinde topu oyuna sokamayınca hücum Darüşşafaka’ya geçti ancak rakip takım sayı bulamayınca Devler ilk yarıyı 38-42 geride tamamladı.  

Darüşşafaka ekibi ikinci yarının ilk hücumunda top kaybı yapınca Duncan skoru 40-42 yaptı. Dev Adamlar sayı üretmekte zorlandığı 3. çeyrekte sadece 7 sayı bulabildi. Öte yandan rakip takım 15 sayı attı ve son çeyreğe 45-57’lük üstünlükle gitti. Maçın son periyodunda Potanın Şimşekleri mücadeleden iyice koptu. Rakibini durduramayan temsilcimiz Yunus Emre ve Kravtsov ile sayı üretse de farkın açılmasını engelleyemedi. Dev Adamlar Darüşşafaka’ya 59-75’lik skorla mağlup olarak PTT Türkiye Kupası’na veda etti.

 

Ayres ve Marshall oynadı

Sportif sakatlıklarından dolayı Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin son iki hafta maçı olan Banvit ve Anadolu Efes karşılaşmalarında forma giyemeyen Jeff Ayres ve Sean Marshall, Darüşşafaka karşısında parkeye çıktı. Jeff Ayres rakip potaya 6 sayı bırakırken Marshall ise 3 sayıyla takımına katkı sundu. Öte yandan Anadolu Efes maçında sakatlanan E. J. Rowland maçta süre almadı.

 

Koç maçı değerlendirdi

2018 PTT Erkekler Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Darüşşafaka'ya 59-75'lik skorla mağlup olup kupaya veda eden Eskişehir Basket'te koç Josep Maria Berrocal, karşılaşma sonunda düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı; “Darüşşafaka'yı tebrik ediyorum, maçın ilk 20 dakikası mücadele ettik, üçüncü periyodda kötü bir bölüm oynadık fazla top kaybettik. Arayı iyi değerlendirip kalan 12 maçın kazanabileceğimiz kadarını kazanmak istiyoruz. Her zaman maçlardan iyi şeyler çıkarmak isterim, diğer maçlarımızda da ilk periyottaki mücadelemizi sergilememizi umuyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.