Buğrahan için görüşmeler sürüyor

Eskişehir Basket’in yıldız oyuncusu Buğrahan Tuncer’i kadrosuna katmak isteyen Anadolu Efes ile pazarlıklar sürüyor. Siyah Kırmızılı yönetim istediği bonservis bedelini aldığı takdirde Buğrahan’ı Anadolu Efes’e verecek.

Buğrahan için görüşmeler sürüyor
07 Haziran 2018 Perşembe 16:11

Son iki sezondur Eskişehir Basket formasıyla büyük işlere imza atan Buğrahan Tuncer prensipte Anadolu Efes ile anlaşmıştı. Birkaç gün içinde İstanbul temsilcisine imza etmesi beklenen Buğrahan için hem Anadolu Efes hem de Eskişehir Basket sıkı bir pazarlık içine girmiş durumda. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Buğrahan için belirli bir bonservis bedeli isteyen Siyah Kırmızılı yönetim indirime sıcak bakmıyor.

Efes indirim istiyor

Anadolu Efes ise oyun kurucu Buğrahan Tuncer ile anlaşma sağladı. Deneyimli oyuncunun kulübü Eskişehir Basket ile sıkı bir pazarlık haline giren İstanbul temsilcisi, Siyah Kırmızılı kulüpten indirim talep ediyor. Buğrahan Tuncer için Eskişehir Basket’in 200 bin lira istediği iddia ediliyor. Bu transferin birkaç gün içinde çözümlenip Buğrahan’ın Anadolu Efes’e imza atması bekleniyor.

TBF yerliler için çözüm arıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Türkoğlu yerli oyuncu çözümü üçün 3 yıllık karar alacaklarını söyledi.

Önemli kararlar

Başkan Türkoğlu, Sports TV'de yayınlanan ‘Baskerbol Gecesi’ne konuk oldu. Moderatörlerin sorularını yanıtlayan Türkoğlu, yabancılar konusunda, “Son 3 sezon kulüplerin Avrupa başarısı arttı, bundan da gurur duyuyoruz ama yerliler için de bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda farklı uygulama olacağı kesin. Önümüzdeki günlerde kulüplerle 19 veya 21 Haziran'da bir karar vermiş olacağız. 3 yıllık kararı açıklayacağız. Yerliler de fırsat verildiğinde iyi değerlendirmeli” dedi.

Mali kriterler önemli

Başkan Türkoğlu, mali konulara da değindi. “Kulüplere pazarlama, organizasyon, iletişim birimleri açısından destek veriyoruz” diyen Türkoğlu, “Sponsorlar konusunda da kulüplerimizin yanındayız. Mali kriterler mutlaka gelecek sezondan itibaren getirilecek, bunu kulüpler de istiyor. Yaptırımları önümüzdeki sezondan itibaren başlatabilir miyiz, belli değil ama bir yerden başlamak lazım” şeklinde konuştu.

Farkı illerde oynanacak

Milli maçları farklı illerde oynama kararı da aldıklarına parantez açan Başkan Türkoğlu, Maçları farklı illerde oynama kararı aldık. Bursa'dan sonra Ankara'da da çok güzel atmosfer olacağına inanıyorum. Ufuk Hoca ve ekibini destekliyoruz. Cedi ile Furkan da kadroda olacak ve inşallah Ankara'da ikide iki yapacağız” dedi. Türkoğlu yayın ihalesi hakkında ise, “İyi gidiyoruz, biriyle anlaşma noktasındayız. Kadınlarımızı da buna dahil ediyoruz. Yapacağımız anlaşmada Tahincioğlu BSL ve Bilyoner.com KBL olacak” ifadelerini kullandı.

“Hak eden kupayı alır”

TBF Başkanı, Fenerbahçe ile TOFAŞ arasında oynanan Tahincioğlu BSL final serisi hakkında açıklamalarda da bulunarak, “İki takımı da finale çıktığı için tebrik ediyorum. TOFAŞ sezon başından beri güzel başlangıç yaptı ve sonunu getirdi diyebiliriz. Şu an oynadığı basketbolla hak ettiği yerde. Bizleri heyecanlı bir süreç bekliyor. İnşallah herkesin hoşuna gidecek, keyifli, sorunsuz bir final geçiririz. Hak eden de kupayı alır. İki takımı da kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Morgan para cezası aldı

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 6 Haziran 2018 günlü toplantısında aldığı karar neticesinde Raymar Morgan’a para cezası verdi. Verilen karar şöyle; “Tofaş Spor Kulübü basketbolcusu Jeffrey Raymar Morgan’ın, 05 Haziran’da İstanbul’da oynanan Fenerbahçe Doğuş-Tofaş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Final müsabakasındaki rakip basketbolcuya yönelik saldırısı nedeniyle ve ihlalin 2017-2018 sezonu içerisinde ilk defa gerçekleştirildiği dikkate alınarak 50 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verildi.”

Yayın ihalisinde TİVİBU önde

Sports TV'de ‘Basketbol Gecesi’ programına katılan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Tahincioğlu BSL yayın ihalesi konusunda, “İyi gidiyoruz, biriyle anlaşma noktasındayız. Kadınlarımızı da buna dahil ediyoruz. Yapacağımız anlaşmada Tahincioğlu BSL ve Bilyoner.com KBL olacak” bilgisini verdi. Türkoğlu'nun "Anlaşmak üzereyiz." diye işaret ettiği platform beIN'e göre daha yüksek rakam veren TİVİBU. Buna rağmen oturmuş kadrosu olan ve deneyimi ile beIN'in son bir atak yapması umuluyor. Ancak beIN rakamı artırmazsa görünen o ki Eurolegue'i beIN'den, 3 yıl için Tahincioğlu BSL ve Bilyoner.com KBL'yi TİVİBU Spor'dan izleyeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.