BAZEN BU KULÜBÜN BAŞKANI OLDUĞUMA UTANDIM

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, Olağanüstü Genel Kurul’da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BAZEN BU KULÜBÜN BAŞKANI OLDUĞUMA UTANDIM
29 Kasım 2017 Çarşamba 18:24

Eskişehirspor tarihinin en önemli Olağanüstü Genel Kurulu için ikinci kez toplantı. 22 Kasım’da Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ancak sadece 78 delegenin imza atması nedeniyle yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 29 Kasım’a ertelenen kongrenin ikincisi için delegeler yeniden toplandı.

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da yapılan Olağanüstü Genel Kurul, yoğun bir katılımla başladı. Mevcut Başkan Sinan Özeçoğlu ve eski Başkanlar Halil Ünal ve Nebi Hatipoğlu da kongreye katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan belirleme işlemi yapıldı. Oybirliği ile Eskişehirspor Divan’ı belirlendi.

Daha sonra Eskişehirspor Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu bir konuşma yaptı. Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durum hakkında açıklamalarda bulunan Özeçoğlu, görevde olduğu 4,5 aylık süreci değerlendirdi. Özeçoğlu, “Eskişehirspor’u çok tartışmaya girmeyeceğim. Önemli olan bir an önce Eskişehirspor’un düzlüğe çıkmasıdır. Biz 13 Temmuz’da göreve geldik. Biz göreve gelmeden önce 2 kez kongre yapıldı. 13 Temmuz’da göreve geldik. Biz geldikten sonra transfer cezası geldi. Bu kulüp geçen sene 13 milyon futbolcu parası ödemişti. Biz geldik bu paraları ödedik. FİFA’ya 10 milyon Euro teminat verdik. Ama FIFA kabul etmedi. Ama biz beceriksiz olduk. Bizim bu transfer cezası geldikten sonra kadromuz çok iyidi ama kaleci Boffin’e 100 bin euro verilip burada kalması sağlanabilirdi. 7 oyuncumuz gitti. Biz Sergen hoca ile anlaşma sağladık. Beş maç sonra daha faydalı olamayacağını belirtip görevden ayrılmıştır. Biz Eskisehirspor'un 15 yılını kurtaracak projelerle geldik ama bunu yapamayacağımızı gördük. Federasyon lisansı için yaklaşık 117 tane imza topladık ama 4 futbolcu ve Ertuğrul hocamızdan imza alamadık. Bundan dolayı 3 puanımız silindi. Şuanda 24 puan silinebilir. Bugün itibari ile kulübümüzün borcu 197 milyondur. Yarın ödenmesi gereken yapılandırmayı ödemeniz lazım. Bu yüzden buradan bir yönetim çıkarmamız lazım. Biz göreve gelirken federasyondan alt yapıya gelen 265 bin TL bile kulübün kasasında yoktu. Doğuş grup ile yapılan anlaşmadan gelecek olan 200 bin doları Halil bey, Erday beye teslim etmiş. Biz kimseye elden para ödemedik. Bizim yaptığımız tüm ödemeler kayıtlıdır. Biz bu göreve gelirken bu kulübü düzgün yürüteceğini zengin söz verdik. Ben bir Eskişehirspor başkanı olarak bazı günler geldi bu kulübün başkanı olmaktan utandım. Bir kulübe her gün borç gelir mi? Bir kulübün muhasebesi olmaz mı? Çoğu zaman dediler ki sen neden her şeyi açıklıyorsun.  Ben de buna söz verdiğimizi söyledim.” dedi.

EN BÜYÜK DESTEĞİ KAZIM KURT VERDİ

Eskişehirspor’un 15-20 yılını kurtarmak istiyorsa kurumsallaşmayı ve şirketleşmeyi yapması gerektiğini kaydeden Özeçoğlu, kendisine ve yönetime verilen destekleri açıkladı. Özeçoğlu şöyle devam etti: “Burada söz verenleri açıklamamı istiyorlar. Biz, Bakanımız Nabi Avcı ile görüştük. Bize destek verin dedim ama şu kadar para verin demedim. Harun Karacan da 3 büyük şirket ile görüştü. Yılmaz Büyükerşen şirketleşme konusunda destek verdi. En büyük desteği Kazım Kurt sağladı. Odunpazarı Belediyesi bölgesindeki reklam billboardları 15 yıl Eskişehirspor’a kiraladı. Kazım Başkan’ın söz verdiği reklam parası 4 milyon kadar. Biz bu parayı alıp gidebilirdik. Ancak sevdamız Eskişehirspor. Bizim gözümüz parada bulda değil. Biz yeni gelecek yönetime 7-8 milyon kadar para bırakıyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.