HALİL ÜNAL: BORÇLAR İÇİN BAŞKANLARDAN BİR KOMİTE KURULMALI

Eskişehirspor eski Başkanı Halil Ünal, Özeçoğlu’nun açıklamalarına cevap verdi.

HALİL ÜNAL: BORÇLAR İÇİN BAŞKANLARDAN BİR KOMİTE KURULMALI
29 Kasım 2017 Çarşamba 18:34

Eskişehirspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuşan eski Başkan Halil Ünal, mevcut Başkan Sinan Özeçoğlu’na cevap verdi. Eskişehirspor’un 116 Milyon borcunu, mevcut başkan ve eski başkanlardan oluşacak bir konsorsiyum sayesinde ödeyeceği garantisini verdi. Ünal, “ Geçen yıl bu görece Sinan Özeçoğlu ile aynı şartlarda geldik. Bir tek oyuncumuz yoktu. Ben parayı buldum. Siz de bulsaydınız. Ya cebinden harcayacaksın ya da parayı bulacaksın. Bu takım kayyıma gitmeyecek. Geçmiş yönetimlere sallayarak bu iş olmaz. Kim ne yapmışsa mahkeme orada. Gider verirsin. Herkesi kırıp dökmeksin. Bakan’ı kır dök. Eski başkanları kır dök. Sonra bana yardım etmiyorsunuz diyerek çekip gidiyorsunuz. Gitmek yok. Sen buradan başkan çıkacaksın. Buradan konsorsiyum sağlanacak. Ama herkesi hain hırsız ilan ederek değil.”dedi.

Kendisine ve eski yöneticilere yöneltilen eleştire cevap veren Ünal şöyle devam etti: “Eskişehirspor’un imajını yerlerde süründürmek için, bu taraftarları küstürmek için, eski başkanların itibarını yerle bir etmek için bir mücadele var. Hangi 24 puan. Madem böyle bir risk var neden ödemedin. 18 milyon  para vermişin. Şimdi 7 milyon bağışladım gidiyorsun. Bu kulübe geldin. Alacağın da olur vereceğin de. Herkesin bu kulüpten alacağı var. Ama çaldın demek, hırsızsın demek başka bir şey. Bu kulübü itibarsızlaştırmak, kayyım geliyor falan yok öyle bir şey. Asla kayyıma bırakmayacağız. Ben başkan olmak için buraya gelmedim. Ama hep birlikte bu borçları ödeyeceğiz. Bu cenazeyi kaldıracağız.”

Eskişehirspor'un şuanki borcunu ödemek için başkanları göreve davet eden Ünal, borcun ödenmediği takdirde kalan borcu kendisinin ödeyeceğini söyledi. Ünal, "116 milyon bilanço borcunu eski başkanlardan bir yönetim kuracaksınız. Sinan Başkan'ın da bu kongrede yer almasını istiyorum. Onun kendi parası dahil, banka kredi borçları dahil hepsini ödeyip çıkamazsam kalanını ödemeyi tahakküt ediyorum. İnsanları burada zan altında bırakmayacaksınız. Yaşan bilgiler ve asparagas haberlerle bu duruma geldi. Siz ihaleye mi çıktınız. Eskişehirspor'u batırmak için. Getirin parayı ödeyeyim borcu. Beraber ödeyelim. Geldiğiniz günden bu tarafa bir tek oyuncu dosyası kapattınız mı? Mevcut borç benim değil. Borç kulübün. Bu oyuncular da Eskişehirspor'un oyuncusuydu. Bir tanesi kapandı mı? Kapanmadı. Bıraktığı gibi duruyor. Sen TFF'ye neden 3 paun sildirdin?" açıklamalarında bulundu.

Ünal, mevcut Başkan Sinan Özeçoğlu'nun kulüp tarihinde ilk defa Kulüp Lisansı alamayan başkan olarak tarihe geçtiğini söyleyerek, "Eskişehirspor'un öncelikli olan sorunlarıa çözüm bulamayarak, kimseye biat etmeyerek, danışmayarak, herkese sallayarak 10'uncu hafta, 'Verin oyuncularımı ben oynamıyorum.' Ama herkes hırsız, hain." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.