ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ SEZONUNU AÇTI

Anadolu Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı. Sezon açılışında konuşan Rektör Naci Gündoğan, “Üniversitelerin görevi sadece bilimsel akademik faaliyetler yapmak değil. Üniversitelerin temel görevlerinden bir tanesi de spora ve sanata hizmet etmektir” dedi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ SEZONUNU AÇTI
12 Ekim 2017 Perşembe 06:07

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı. Açılış törenine kulüp sporcuları ve antrenörlerinin yanı sıra akademik personel ve Rektör Naci Gündoğan da katıldı.

"Sporcu ordusu yetiştiriyoruz"

Açılış konuşmasını yapan Anadolu üniversitesi gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Öğütveren göreve geldikleri günden itibaren ciddi bir şekilde sporcu yetiştirmek için uğraş verdiklerini belirterek, “2014’te göreve geldiğimiz de sporcu sayımız 439’idi. Bugün sporcu sayımız 848’e ulaştı. Özellikle futbol branşında sporcu kardeşlerim ve antrenör kardeşlerim çok değerli çalışmalar yaparak 11 yaştan başlayan tam bir sporcu ordusu kurdular. Hentbol bayan takımımız güzel alt yapı çalışmaları yaptı. Ayrıca süper lige çıkma başarısı gösterdi. Voleybol takımımızda ciddi alt yapı çalışmaları yaptı. Diğer faaliyetlerde özellikle basketbolda Eskişehir Basket ile müşterek çalışmalarımız devam ediyor. Şehir ve üniversite iş birliği çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımlarımızın %80’i fakültelerimizden mezun veya okuyan arkadaşlarımızdan oluşuyor. En büyük katkımızı sayın rektörümüz Naci Gündoğan’dan alıyoruz. Eğitim öğretimin yanında sportif faaliyetlerede ciddi katkı sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

"Spor barış ve kardeşliktir"

Öğütveren’in ardından konuşan Rektör Naci Gündoğan, sporun sportif başarıdan çok daha önemli görevi olduğunu belirterek, “Üniversitelerin görevi sadece bilimsel akademik faaliyetler yapmak değil. Üniversitelerin temel görevlerinden bir tanesi de spora ve sanata hizmet etmektir. Biz Üniversite olarak kurulduğumuzdan buyana spora ve sporcuya önem veren bir kurumuz. Tüm yıla yaydığımız sportif faaliyetlerle sporu ne kadar özümsediğimizi gösteriyoruz. Başarı sadece elde edilen kupa ve madalyalarla olmuyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular ile bu başarı yakalanıyor. Ben öğrencilerimizin ahlaki vasıflarla bir farkındalık yarattığını görüyorum. Bu sportif başarılardan daha mutlu ediyor beni. Yaklaşık 900 sporcumuz var. Sportif başarılarımız da sıralanabilir. Ama her şeyden önce biz üniversite olarak sporun kardeşlik, barış ruhu, dayanışma, takım ruhunu geliştirmesinin daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrada hem kulübümüze, hem de öğrencilerimize her türlü katkıyı yapmayı sürdüreceğiz. Üniversitemizdeki idari personelimizin, kulüp ve sportif faaliyetlere çok ciddi katkıları var. Ayrıca sponsorlarımıza ve Eskişehir spor basınımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu sezon başarılı sağlıklı ve her şeyden önce huzurlu bir şekilde geçer” diye konuştu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.