USLUER’DEN CAM İŞÇİSİNE DESTEK

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkmaya hazırlanan, ancak grev kararı ‘milli güvenlik’ gerekçesiyle ertelenen Şişecam işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

USLUER’DEN CAM İŞÇİSİNE DESTEK
31 Mayıs 2017 Çarşamba 13:15

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, milli güvenlik gerekçesiyle grevleri ertelenen Şişe-Cam işçilerinin grev yasağına karşı başlattığı eyleme destek verdi.

Mersin, Lüleburgaz, Gebze, Eskişehir, Bursa olmak üzere 9 ilde eylem kararı alan Kristal- İş Sendikasının eylemlerine destek sürüyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Paşabahçe Fabrikası’nda eylem yapan Kristal-İş Sendikası üyesi işçilere destek ziyaretinde bulunan Usluer de işçilere ‘yanınızdayız’ mesajı verdi.

Grev kararının ertelenmesine tepki gösteren Usluer, “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki nerdeyse nefes almak yasaklanacak. Sizlerin bu haklı mücadelesine OHAL’e güvenerek ‘milli güvenlik’ gerekçe gösterilerek engel koyulması sizlerden korktuklarını gösterir. İşçiler de kendi güçlerinin farkındalar artık. Sizlerin bu onurlu mücadelesine destek olmak bizim için de bir onurdur. Sendikalı olduğu için insanlar işlerinden oluyor. Artık hem kamuda hem de özel sektörde sendikal faaliyet göstermek yürek isteyen bir iş. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin insanları işsizliğe ve açlığa mahkûm ediyorlar. Bir ülkede sendikalar nüfusa orantılı bir biçimde güçlenmiyorsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Bizler bu yürekli mücadelenizin yanındayız ve elimizden gelen desteği de vereceğiz” ifadelerini kullandı.  5 il ve 9 fabrikada süren kararlı eylemi selamladıklarını ifade eden Usluer, Eskişehir, Kırklareli, Mersin, Bursa, Gebze nerde varsa bu eylem, ya da bu eyleme yürek veren, destekleyen kim varsa hepsine selam olsun. Sizlerin haklı mücadelesini, “milli güvenlik” gerekçe gösterilerek, engellemeye çalışanlar sizin burada hep bir ağızdan attığınız sloganlardan ürkenlerdir.

Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı da,  Usluer’in destek ziyaretiyle kararlı duruşlarının daha da güçlendiğini ve verdikleri mücadelelerinden geri adım atmayacaklarını dile getirerek, “Taleplerimiz karşılanana kadar ve müzakereler masada çözülene kadar eylemlerimiz devam edecek.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.