TEPEBAŞI’NIN BÜTÇESİ BÜYÜKŞEHİR HAYALİNE KULLANILIYOR

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, salı günü gerçekleştirilen Tepebaşı Belediye Meclisi’nde 2018 yılı bütçesinin onaylandığını belirten Kaynarca, bütçe konusunda uyarılarda bulundu.

TEPEBAŞI’NIN BÜTÇESİ BÜYÜKŞEHİR HAYALİNE KULLANILIYOR
12 Ekim 2017 Perşembe 11:43

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, bu yıl  250 milyon olarak planlanan bütçenin reel gerçekleşmesinin 200 milyon olacağını öngördüklerini ifade etti. Tepebaşı Belediyesi’nin 190 milyon borç ile kendi örnekleri arasındaki en borçlu belediyelerden biri olduğunu söyleyen Kaynarca, bütçenin yüzde 90’ının borç olduğunu söyledi. Kaynarca, “Belediyelerin performans ve gücünü gösteren en önemli göstergelerin başında öz gelirlerin toplam gelire oranı gelmektedir. Türkiye ortalaması yüzde 65 iken, Tepebaşı Belediyesi’nin yüzde 46’dır. Kaynak oluşturucu hiçbir faaliyetin yapılmadığı gibi elimizde ilerleyen yıllarda kullanılması mümkün olan mülkiyeti belediyeye ait ve bazıları merkezdeki arazilerin de satışı yapılmaktadır. Neredeyse belediyenin satacağı arazi kalmamıştır.” dedi.

KONSER, GEZİ ASIL PROBLEMLERİN ÜZERİNİ ÖRTMESİN

Belediyeciliğin temel hizmetleri olan alanlardan vatandaşların şikayetçi olduğuna dikkat çeken Kaynarca, “Maalesef gezdiğimiz mahallelerde çöp ve asfalt sorunları ile konuşmaktan utanır olduk. Zira kendileri yenilenebilir enerji üzerine çağ atladıklarını düşünürken, Fevzi Çakmak, Gazipaşa, Yeşiltepe gibi mahallerin sorunları olduğu gibi durmaktadır. Eğlence, gezi ve konser elbette hepimizin hakkıdır. Ancak belediyeyi bunlardan ibaret hale getirmek asıl problemin üzerini örtmek demektir.

2019’DA TEPEBAŞI’NDA OLMAYACAKLAR

2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde mevcut yönetimin olmayacağını iddia eden Kaynarca şöyle devam etti: “Şuan bu hızlı borçlanma, bizim bütçemizle başka ilçenin seçmenini gezdirme, CHP Grubuna ve Kılıçdaroğlu’na turizm adına insan taşıma Tepebaşı’ndan vazgeçip Büyükşehir hayali ile bütçemizi kullandıkları gerçeği bunu ispatlamaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.