SÜLLÜ: RABİA NAZ OLAYI AÇIĞA KAVUŞMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan“Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırması Komisyonu” üyeliğine seçildi.

SÜLLÜ: RABİA NAZ OLAYI AÇIĞA KAVUŞMALI
24 Ekim 2019 Perşembe 12:07

Tüm partilerin ortak önergesi ile Meclis’te kurulan araştırma komisyonu, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu tarafından önerilen üyeler Dr Jale Nur Süllü, İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın katımı ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Süllü, Nisan 2018 tarihinde, Giresun’da evinin önünde yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın sırlarla dolu ölümünün aydınlatılması için babası Şaban Vatan’ın verdiği mücadelenin ve süreçte uğradığı haksızlıkların kamu vicdanını yaraladığını söyledi.Rabia’nın ölümü ile ilgili karanlıkta kalan pek çok noktanın soruşturma sürecindede göz ardı edilmesi ile olayın üzerindeki sır perdesinin kaldırılamayacağını dile getiren Süllü, komisyonun olayın açıklığa kavuşturması için yapacağı çalışmaların önemine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin komisyon üyeleri olarak, şüpheli çocuk ölümlerinin çözülmesi ile kamu vicdanında adalete olan güvenin yeniden tesis edilmesi için,komisyon çalışmalarının siyaset üstü bir anlayışla gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapanSüllü,  kamuoyunu süreç ile ilgili bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.