Soner Çam’dan yönetime sert sözler: “Liyakat sahibi olmayan insanların koltuk merakı yüzünden aynı sorunlar oluştu”

İyi Parti İl Başkan Adayı Soner Çam, mevcut yönetimi delegelere şikayet etti. Çam, Eskişehir için 2019’da milletvekilliği ve belediye başkanlığı sözü verdi.

Soner Çam’dan yönetime sert sözler:  “Liyakat sahibi olmayan insanların koltuk merakı yüzünden aynı sorunlar oluştu”
04 Mart 2018 Pazar 15:16

Esgündem26.com: İyi Parti İl Başkan Adayı Soner Çam, kongre öncesi delegelerle buluştu. Büyük Otel’de gerçekleşen toplantıda delegeye kendisini anlatan Çam, siyasete 90’lı yıllarda Büyük Birlik Partisi’nde başladığını, 16 Nisan 2017 referandumundan önce Büyük Birlik Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. İyi Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı Divan Kurulu Kurucu Üyesi olan Çam, aynı zamanda Eğitimden, Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldığını kaydetti.

Koltuk merakı yüzünden aynı sorunlar oluştu

Toplantıda İyi Parti İl Başkanlığının mevcut durumunu ve yönetimini eleştiren Çam, “İyi Parti’nin kuruluş amacı ülkemizde ortaya çıkan koltuk kavgaları, ötekileştirme, liyakat sahibi olmayan insanların önemli görevlerde yer alması gibi sorunlardır. Partimiz Eskişehir İl Teşkilatı 4 ay önce kurulduğunda bu tür sorunlara çözüm getirmek ana hedeflerinden biriydi. Bugün geldiğimiz durumda, üzülerek görüyorum ki özellikle il yönetiminde tıpkı ülkemizin durumu gibi kutuplaşma, ötekileştirme, liyakat sahibi olmayan insanların sırf yer edinme, aidiyet hissi, koltuk merakı yüzünden aynı sorunlar oluşmuştur” dedi.

Merkezde 1, ilçelerde 4 belediye başkanlığı taahhüt etti

Çam, aday olma sebebinin il teşkilatında sevgi, saygı ve kardeşlik hukukunu yeniden inşa etmek ve seçimlerde partisini Eskişehir’de birinci parti yapmak olduğunu ifade etti. ‘Eskişehir merkezde en az 1, ilçelerde ise en az 4 belediye başkanlığı ile en az 2 milletvekilli çıkarmayı’ taahhüt ettiği noter imzalı belgeyi kongrede partililerle paylaşacağını açıklayan Çam, bu talepleri yerine getiremediği gün istifa edeceğine şerefi üzerine söz verdi.

“Hiç kimsenin adamı değilim…”

Hiç kimsenin adamı olmadığını söyleyen Çam, Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Türk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemini yeniden hayata geçirmek için İyi Parti’yi tercih ettiğini ifade etti.

“Eskişehir İyi Parti’de bütünleştirici ve kucaklayıcı olacağız”

4 ay önce kurulan il teşkilatının bu süre içinde birkaç kahve toplantısı ziyaretleri dışında sahaya inerek halkla kaynaşamadığını savunan Çam, “11 Mart’ta yapılacak olan Eskişehir İyi Parti 1. Olağan Kongresi’nde il başkanlığına adaylığımı açıkladım. Liyakat, ehliyet sahibi nitelikli, kaliteli ve onur mücadelesi veren kadro ile İyi Parti’yi Eskişehir’de 1. Parti yapmaya söz verdik. Her türlü olumsuzluklara rağmen çok kıymetli ve hür iradesine ipotek koydurmayan, vicdanının sesini dinleyecek olan ve büyük resmi gören delegelerimiz ile bu kongreyi Allah’ın izni ile kazanacağız. Kazanan İyi Parti ve Türkiye olacak. Eskişehir İyi Parti’de bütünleştirici ve kucaklayıcı olacağız. Şeffaf ve esnekliği ön planda tutacağız” diye konuştu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.