Emek Partisi’nden ‘Şeker Fabrikalarını özeleştirmeyin’ çağrısı

Emek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akgün, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararına tepki gösterdi.

Emek Partisi’nden  ‘Şeker Fabrikalarını özeleştirmeyin’ çağrısı
04 Mart 2018 Pazar 15:56



 

Esgündem26.com: Emek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akgün, Türkiye Şeker Fabrikaları tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle aşağı yukarı eşit olduğunu belirterek, “Bu nedenle bu fabrikalar, aynı zamanda cumhuriyet demektir” dedi.  

Şeker fabrikaları niçin kapatılıyor?

Hükümetin Şeker Kurulu'nu kapatıp hemen ardından da 14 şeker fabrikalarının özelleştirme kararı almasında ABD'li nişasta bazlı şeker (NBŞ) üreticisi Cargill’in olduğunu iddia eden Akgün, “Şeker fabrikaları niçin kapatılıyor? Çünkü uluslararası şeker tekelleri, başta Cargill olmak üzere, şeker pazarını ele geçirebilmek için şeker fabrikalarının kapatılması için hükümete talimat veriyorlar. Bunu asla kabul edemeyiz, bunu asla içimize sindiremeyiz, buna asla evet diyemeyiz, bu nedenle şeker fabrikalarının kapatılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.  


 

“Bu satışı durdurabiliriz…”

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Türkiye’nin her yerinden tepkilerin yükseldiğini ifade eden Akgün, “İçerisinde, İşçi sendikaları, kamu sendikaları, barolar, tabipler birliği, meslek odaları, emekten yana siyasi partilerin olduğu ve ilimizde kömürlü termik santral yapılmasına karşı oluşturulan platform benzeri bir mücadele birlikteliği ile bu satışı durdurabiliriz” diye konuştu. Akgün, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin siyaset üstü olduğunu, o yüzden de özelleştirmeye karşı tek vücut olup satışı durdurmaları gerektiğine vurgu yaptı.  


 

“Samanı dahi ithal eder hale geldik…”

16 yıllık AK Parti hükümeti döneminde, Türkiye’nin samanı dahi ithal eder hale geldiğini söyleyen Akgün, “Üretici köylülerin hayvancılık, besicilik, çiftçilik gibi tarım işleri, sürdürülemeyecek hale getirildi, tarım çökertildi. İstiyorlar ki biz her alanda dışarıya bağımlı kalalım. Biz dışarıya bağımlı kaldığımız sürece, ülkemizin gelişmesi, Türkiye’nin demokratikleşmesi, işçi ve emekçilerin haklarını ve özgürlüklerini kazanması mümkün değildir. Bu hükümet Sümerbank’ı, TEKEL’i, Et ve Balık Kurumu’nu, şimdi de şeker fabrikalarını, 'zarar ediyorlar' diyerek, uluslararası tekellere satmak istiyor. Bunların amacı bu yabancı tekellere ve ülkedeki işbirlikçilerine hizmet etmektir. Bunların işçiyi, emekçiyi, üretici köylüyü, ülkenin çıkarlarını falan düşündüğü yoktur. Şeker fabrikalarının satışı da bu anlayışın, bu niyetin sonucudur” ifadelerini kullandı.  

                       

                                                                                                                                   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.