Demokrat Parti’den şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararına tepki

Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, haftalık pazar toplantılarında gündemine Şeker Fabrikalarını aldı.

Demokrat Parti’den şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararına tepki
04 Mart 2018 Pazar 16:20

Ülke de sata sata sıra Şeker fabrikalarına geldiğini söyleyen Dölekçekiç, “Ülkemizin ekonomik durumuna bakın. Asgari ücret yılbaşında değişti. 1604 lira oldu. Çalışan işçilerimizin 7 milyonu asgari ücretle geçinmekte. Bu az bir rakam değildir. Bunun üzerine 4 buçuk milyon işsizi de katın. Emekli işçilerin ortalama maaşları 1500 lira civarında ki bunun altında alanlar bile var. Memur emeklileri biraz daha iyi. Aylık maaşları ortalama 2100 civarında. Sürekli açlık ve yoksulluk sınırı açıklanıyor. Bu 7 milyon asgari ücretle geçinenler, 4 buçuk milyon işsizler, ortalama 1500 lira maaş alan işçi emeklileri, 2100 lira maaş alan memur emeklileri çoğu açlık sınırının altında “dedi.

Türk milletinin bunları yutmadığını ifade eden Dölekçekiç, “Şeker fabrikalarında ihale ile blok satış yapacaklar. Özelleştirme idaresi tarafından yapılacak. Umarım iktidar aklını başına alır ve şeker fabrikalarının satışından vazgeçer” şeklinde konuştu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.