SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI FESİH BİNGÖL’DEN AK PARTİ İL BAŞKANI DÜNDAR ÜNLÜ’YE “KAÇAK GÜREŞME…”

Olağan haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl başkanı Fesih Bingöl’ün hedefinde kendisini istifaya davet eden AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü vardı.

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI FESİH BİNGÖL’DEN AK PARTİ İL BAŞKANI DÜNDAR ÜNLÜ’YE “KAÇAK GÜREŞME…”
04 Mart 2018 Pazar 15:01

Esgündem26.com: Dündar Ünlü’nün, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik yaptığı açıklamaları kaçak güreşme olarak tarif eden Bingöl,  Eskişehir’in Gündoğdu, Huzur, Erenköy ve Sanayi Çarşısı ile ilgili yıllardan beri çözüm üretilemiyor. Oralar riskli alan ilan edildi. Burada 2 tane çözüm var. Bir tanesi bakanlığın harekete geçmesi ya da yerel belediyelerin yetki alması idi. Biz Eskişehir’de yaşayanlar olarak şuanda çözümsüzlüğü görüyoruz. Biz taraflara açık çağrıda bulunduk. Gelin bu konuyu tartışalım dedik. Ama bizim bu çağrımız yanlış anlaşıldı. Yine bugün bu çağrıyı tekrar yapıyorum. Sayın Ünlü’ye açık çağrı yapıyorum; lütfen kaçak güreşmeyin. Sosyal medyada aleyhimize konuşmayın. Gelin kamuoyun önünde konuşalım. Eskişehir’in sorunlarını tartışalım. Bu konuda kamuoyu bizi takip etsin ve kararını versin. Hakkımızda asla ve katta hakikatle bağdaşmayan ithamlarda bulunmasını esefle kınıyorum. Ben 1999 dan beri Eskişehir’de kentsel dönüşüm yapıyorum. Bizi denetleyen kurum çevre ve şehir il müdürlüğüdür. Bizim belediyelere karşı asla bir taviz ve beklentimiz yoktur. Kimseden bir lütuf beklemiyoruz” diye konuştu.

ÜNLÜ,  AK PARTİ ÖNCESİ VE SONRASI MALİ DURUMUNU AÇIKLAMALIDIR

Dündar Ünlü’nün, AK Parti il başkanı olmadan önce ve olduktan sonraki mali durumunu açıklamasının gerektiğini savunan Bingöl, “Bugün bizi duruşumuzdan dolayı eleştirenler istifa etmemiz ve o makamı işgal ettiğimizi söylediler. Biz başka belediyelerin savunuculuğunu yapmayız. Saadet Partisi İl Başkanlığına gelmeden önce yaptığım iş de belli Saadet Partisi İl Başkanı olduktan sonra yaptığım işte belli. Biz rızkın Allah’tan geldiğine inananlardanız. Bugün Sayın Ünlü,  AK Parti’nin il başkanı olmadan önce ekonomik durumu ile AK Parti İl Başkanı olduktan sonra ekonomik durumunu, hangi şirketlerle ortak olduğunu açıklamak zorunda. Hangi yabancı şirketlerle ortak olduğunu Eskişehir kamuoyuna açıklamalıdır” dedi.

70 BİN KİŞİ MAĞDUR DURUMDA

Kentsel dönüşümün yapılamamasından dolayı 70 bin kişinin mağdur olduğunu belirten Bingöl, “ Ben net ifade ediyorum. Biz Eskişehir’in yerel sorunlarını en iyi bilen partiyiz. Biz mevcut belediyelerin kusurlarını da biliyoruz. Ama şuanda Eskişehir’in kangrene dönüşen kentsel dönüşüm gibi bir sorunu var. Ve merkezi hükümet ve merkezi hükümetin Eskişehir’deki yetkililerinin engeli var. Bu engel ortadan kakmalı. Bunu söylemek Eskişehir’e hizmettir. Toplam 70 bin kişiyi mağdur eden bir durum var. Dündar Ünlü’ye açık bir çağrım var. Gelin kamuoyunda bunu konuşalım. Mevcut belediyeler niçin bu konuda hizmet etmek istemiyor. Merkezi hükümetin bu konuda dahili nedir?” dedi.

BİZ BELEDİYELERİ SAVUNMADIK, BELEDİYELERİN DE BUNA İHTİYACI YOK

Ünlü’nün belediyelerin savunuculuğunu yaptığına yönelik eleştirilerine de karşılık veren Bingöl “Ülkemiz çok önemli bir süreçte geçerken Saadet Partimizin üstüne bu kadar gelinmesini anlıyoruz. Biz siyasi ve ahlaki değerlerimizden taviz vermeden bir açık oturum ile Eskişehir kamuoyuna anlatmaya hazırız. Sosyal medya üzerinden siyaset ile ticareti karıştırdığımızı söyleyenlere elbette söyleyeceğimiz şeyler var. Biz belediyeleri savunmadık. Belediyelerin de buna ihtiyacı yok. Biz hakikati söyledik. Biz hiçbir zaman menfaatler uğruna siyaset yapmadık. Bizim ahret inancımız var. Dolayısıyla biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruruz. Makamdan koltuktan ve menfaatten beslenmek bizim geleneğimizde yoktur. İnşallah 2019 seçimlerinde bu duruşumuz kamuoyunda ciddi karşılık bulur” dedi.

KENDİ BELEDİYE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALDIKLARI ZAMAN SES ÇIKMADI AMA…

Dündar’ın kendisini istifaya davet etmesine de oldukça sert karşılık veren Bingöl, “Kendi belediye başkanlarını görevden aldıkları zaman ses çıkmadı ama Saadet Partisi il başkanına böyle bir tavır sergilendiğinde ses çıkacaktır. Bizi böyle bir şeye davet etmek kimsenin ne hakkıdır, ne de haddidir. Eskişehir ile ilgili sorunları ile ilgili sosyal medya da değil kaçak güreş yapmadan televizyonda tartışalım kamuoyu bizi takip etsin” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.