Saadet Partili Hasan Arduç: İnşaallah Şehrimiz, öğrenci ve eğitim kenti kimliğini kaybetmez

Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Seçim İşleri Başkanı Hasan Arduç yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesini talihsizlik olarak niteleyen Arduç, “İnşaallah Şehrimiz, öğrenci ve eğitim kenti kimliğini kaybetmez” dedi.

Saadet Partili Hasan Arduç: İnşaallah Şehrimiz, öğrenci ve eğitim kenti kimliğini kaybetmez
05 Eylül 2018 Çarşamba 15:46

Basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Arduç şunları söyledi:

“Şehrimizin ve Tepebaşı İlçemizin önemli bir eğitim markası olan Anadolu Üniversitesi bölünmek suretiyle bir de Eskişehir Teknik Üniversitesi kuruldu. Basiretsizce, plansızca ve onlarca mağduriyeti peşinden sürükleyerek… Mesela 2016 yılında Anadolu Üniversitesi’ni kazanan ve buradan mezun olmayı uman bir teknik fakülte öğrencisi Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden mezun olacak. Kanaatimizce bu çok büyük bir hata ve haksızlıktır. Üniversitelerin sayısını arttırmak, üniversiteleri bölmek veya adlarını değiştirmek eğitimin kalitesini arttırmaz.

Ayrıca, bu talihsiz bölünme Anadolu Üniversitemizi sıradan bir şehir üniversitesine dönüştürecektir. Hemen hemen her üniversitede bulunan ve yetişmiş personel bolluğu bulunan iktisat, işletme ve eğitim fakülteleri gibi fakültelerden ibaret bir üniversite haline gelecektir. Zaman içerisinde Anadolu Üniversitemiz, eskisi gibi tercih edilebilirliği yüksek bir üniversite olmayacaktır. Öte yandan, Eskişehir Teknik Üniversitesi ise yeni bir üniversite olduğu için tercih edilebilen bir üniversite olması çok büyük bir gayrete ve tecrübeye ihtiyacı vardır. İnşaallah Şehrimiz, öğrenci ve eğitim kenti kimliğini kaybetmez.

Elbette bu kimliği korumak sadece üniversite idarecilerinin ve eğitimcilerimizin işi değil. Valiliğimizin, Belediyelerimizin, STK’ların, siyasi partilerin ve toplum olarak bizlerin de üzerine düşen sorumlulukları vardır. Şehrimize eğitim için gelen tüm öğrencileri emanet olarak görmeli ve onlara sahip çıkmalıyız. Öğrencilerimizi şaşalı, lüks ve kolay bir hayata değil, öğrenci olmanın sorumluluklarına teşvik etmeliyiz. Öğrencilerimizi, yağlı müşteri gibi görüp sırtından para kazanılan insanlar olarak görmemeliyiz. Valiliğimiz ve Belediyelerimiz, öğrencilerimizin uyuşturucu, alkol, kumar gibi illetlere müptela olmalarına veya öğrenci olmalarının dışında başkaca illegal bir sorumluluğun altına girmelerine müsaade etmemelidir. Vatandaşlar olarak “Benim evladım şehir dışında bir öğrenci olsaydı, onun dara düşmesini veya ona bir kötülük gelmesini istemezdim” düşüncesi ile hareket ederek, Şehrimize gelen öğrencilere sahip çıkması gerekmektedir”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.