Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper: Artık Eskişehir’e hayırlı olsun diyebiliriz

‘2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Toplantısı’ yakın zamanda açılacak olan Eskişehir Şehir Hastanesi’nde gerçekleşti.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper: Artık Eskişehir’e hayırlı olsun diyebiliriz
05 Eylül 2018 Çarşamba 16:17

Eskişehir Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Afyon, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Uşak illerinden katılım sağlandı. 

Toplantıya, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge tarafından yapılan açılış konuşmaları sonrasında verimlilik uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantıları başladı.

ALPER, ‘ARTIK HAYIRLI OLSUN DİYEBİLİRİZ’

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper,  “Eskişehir’de 6 çevre ilin sağlık sorunlarının değerlendirileceği toplantı için bir araya geldik. 6 ilin sağlık müdürü, kamu hastane başkanlığı ve tüm sağlık idarecileri burada toplanacak. Eskişehir’de Şehir Hastanesi’ni tercih etmemizin bir özel nedeni de yakında açılacak olan, son kontrolleri yapılan gördüğümüz kadarıyla sona yaklaşmış,  bölgeyi aynı zamanda Şehir Hastanesi’yle tanıtmak.  İyi bir değerlendirme olmasını diliyorum. Sağlıkta ne durumdayız, sağlıkta daha verimli işlemler yapmak üzere bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak amaçlı burada toplantı yapacağız.

Şehir Hastanemize daha öncede değişik vesileler için geldik. Artık Eskişehir’e hayırlı olsun diyebiliriz. Açılışın öncesindeyiz. Hastanede görünen bir sorun yok, yolla ilgili konularda bitmek üzere. Sorunsuz bir şekilde açılıp hasta ve Eskişehir halkının hizmetine girecek, konfor sağlık da  ve bir çok konuda bu tecrübe  daha önce Adana, Mersin, Elazığ  ve Yozgat’ta yaşandı. Bir an önce bu kalite konfor ve huzurun kısa bir türbülanstan sonra sorunsuz bir şekilde atlatılıp, Eskişehir’de birden fazla hastanenin taşınması, değişim nedeniyle büyük bir değişim var. Bu değişimleri pek de kolay değil. Arkadaşlar uzun süredir bu sürece hazır, çalışıyorlar. Eskişehir’deki merkezi konumdaki bir hastanenin değişimi çevre illerinde büyük bir kapasite de neler yapılacağını bilmesi gerekiyor onun için bu mekanı tercih ettik.  Hastane açılışı için planlanan tarih yol konusu, hasta güvenliği, çalışan güvenliği için risk oluşturmayan durumlar görüşülecek. Hastane  sadece binanın açılmasından ibaret değil. Tüm yan faktörlerinin de aynı anda tamamlanması lazım” ifadelerine yer verdi.

BİLGE, ‘HASTANEMİZ YAKIN ZAMANDA AÇILIYOR’

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ise şunları kaydetti, “Toplantının burada olmasına vesile oldukları için Sağlık Bakanlığı ve Sayın Genel Müdüre teşekkür ediyoruz. Buradaki amaçlardan birisi yeni açılacak şehir hastanesinin de tanıtımını yapmak, biliyorsunuz bir bölge hastanesi hem de eğitim ve araştırma hastanesi olması sebebiyle önemli.   Hastanenin açılışı için yolu bekliyoruz yolda bittikten sonra hastanemizi en yakın zamanda açma gayretinde olacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.