PLATFORMUN NE AYRICALIĞI VAR?

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, 676 sayılı Kanun Hükmünde Karanemede sivil toplum kuruluşlarının kurs açamayacağı belirtilirken, Odunpazarı Dernekler Platformu’nun KPSS kursu açarak yasaları çiğnediğini ileri sürdü.

PLATFORMUN NE AYRICALIĞI VAR?
21 Kasım 2016 Pazartesi 13:36

 Odunpazarı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü kanunları uygulamaya davet eden Sallarel, “Yasayı bunlar düzenliyor, kanunu bunlar çıkartıyor. Ama ilk başta kendi çıkarttıkları kanuna, kendi koydukları yasağa bunlar uymuyor. Belediyelere ‘kurs açamazsın’ diyenler Dernekler Platformuna nasıl izin veriyor. Odunpazarı Kaymakamına ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne buradan sesleniyorum. 676 sayılı Kanun Hükmünde Karanamede sivil toplum kuruluşlarının kurs açamayacağı açıkça belirtilmiştir. O zaman günlerdir bu kursların yapılmasına neden izin verilmektedir. Odunpazarı Belediyesine gelince yasak, topluma faydası olup olmadığı belli olmayan bu platforma gelince her şey serbest midir? Odunpazaarı Dernekler Platformunun ne ayrıcalığı vardır. Yoksa bunlar her yerde kandırıldıklarını söyleselerde yine kurnazlık yaparak Ddernekler Platformu adı altında yaptıkları bu kurslarda hem siyaset hem örgütlenme çalışması yaptıkları için mi ses çıkarılmamaktadır. Bir yasak varsa herkese yasaktır. Bir kanun çıktıysa herkes uymak zorundadır. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’de bu kanunları uygulamak zorundadır” ifadelerini kullandı.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.