BU YASA AKIL DIŞIDIR

Türk Büro-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Arzu Yılmazalp, çocuğa cinsel istismarda bulunanların serbest kalması ve istirmacısıyla evlendirilmesine yönelik düzenlemeye tepki gösterdi.

BU YASA AKIL DIŞIDIR
21 Kasım 2016 Pazartesi 14:03

Komisyon üyeleriyle birlikte açıklama yapan  Yılmazalp, muhalefet partilerinin onaylamamasına rağmen AK Parti tarafından TBMM’ye getirilen cinsel istismar ile ilgili düzenlemenin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yılmazalp, cinsel istismar suçlularının, evlilik halinde ceza infazlarının ertelenmesini öngören yasanın, 15 yaş altındaki kız çocuklarına tecavüz eden kişileri de hapis cezasından kurtaracağını belirtti. Tecavüzü ve pedofiliyi meşrulaştımanın, her şeyden önce insanlığa vurulmuş en büyük darbe olduğunu vurgulayan Yılmazalp, “Anayasımızda yer alan ‘temel hak ve hürriyetlerin’ yok sayılması ve anayasal suçlaarın serbestçe işlenebilmesine sebep olacak bu yasa, ülkemiz için utanç vesilesidir” dedi.
Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu, suç işleyen herkesinde anayasada öngörülen şekilde ceza alması gerektiğini belirten Yılmazalp, “Kız çocuklarını tecavüzcüsüyle evlendirmek, mağdurların bir kez daha cezalandırılması, suçlunun ise ödüllendirilmesidir. Bu yasa akıl dışıdır. Hiçbir şekilde elle tutulur bir yanı yoktur. Hükümet yetkilileri bu yasayı derhal geri çekmeli ve cinsel istismar suçlarıyla ilgili yeni ve ağır yaptırımları olan bir düzenlemeyi acilen TBMM’ye getirmelidir. Özellikle çocuk tecavüzleri meşrulaştırılmak yerine, gerekirse çocuk istismarcılarına idam cezası getirilmelidir. Yasalar önleyicim bir nitelik teşkil etmelidir, suça teşvik etmemelidir” ifadelerini kullandı.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.