Patron Burhan Sakallı

SONER UÇAK YAZDI.

Patron Burhan Sakallı
24 Mart 2021 Çarşamba 16:41

Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevinden sonra sırtından çıkardığı ceketini sessiz bir şekilde askıya asmış, aradan yıllar geçtikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sırasında yeniden sırtına geçirmişti. Sonra ceket bir kez daha askıya atılmış Ordu’nun yolu tutulmuştu. Şimdi bir kez daha gündemde. Unutulup unutulup hatırlanıyor, bir tercih mi yoksa bir zorunluluk mu bilinmez ama, AK Parti’de Burhan Sakallı ismi mütemadiyen hiç beklenmedik zamanlarda, hiç beklenmedik listelerde kendisine yer buluyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sırasında yüz yüze görüştüğümüz de, adaylığa ansız yakalandığını hissetmiştim. Seçim kampanyaları bir şeyler anlatıyordu belki ama o kesinlikle Burhan Sakallı değildi… Rotasını yitirmişti. Burhan Sakallı olarak girdiği adaylık yarışında AK Parti’nin adayına dönüşerek seçimi kazanamamıştı. AK Parti zannediyorum siyasete şahısların katkı sunmasından daha ziyade, sunabilecekleri tüm katkıları ellerinden aldıktan sonra kabulleniyor kişileri, bilemiyorum. Ancak Sakallı’nın isim olarak seçimlere girip hiçbir hikaye oluşturamaması popülerliği yakalamak adına pek çok konuyu ıska geçmesi hala hafızalarda.

Bu kez AK Parti MKYK’sında adını gördük. AK Parti’yi çok iyi bilmem ama iyi bilen dostlarımız var. Arıyoruz. “Burhan Sakallı” diyorum. “Patron artık o” diyorlar. AK parti’yi kılcal damarlarına kadar bilen üç isimden de aynı yorumlar bir biri ardına geliyor. Patron Burhan Sakallı. “Patron ne yapacak?” diyorum. “Milletvekilliğinde birinci sıra ona aittir” diyorlar.  İyi bir tercih olduğunu, Nabi Avcı ile iyi bir ahenk oluşturabileceklerini vurguluyorlar. “Belediye başkanlığına aday olur mu?” diye soruyorum. Ölçer, biçer, tartar yorumundan öte geçmiyorlar. Peki Sakallı kimi es geçmez diyorum. Hasan Tuç’u mutlaka değerlendireceğini belirtiyorlar. Normal şartlar altında seçimlere hatırı sayılır bir zaman var. Daha çok su kaldıracak bir süreç söz konusu. Ancak seçime ya da 2023’e her ne derseniz deyin hazırlanacak bir süreç varsa şayet Burhan Sakallı  o sürecin baş aktörü olacağı genel geçer bir kabul olarak karşımıza çıkıyor.  Yani; hayırlı olsun ziyaretine gidebilirsiniz veya elinizde bir dosya ile kapısını çalmayı, ardından sosyal medya hesabınızdan birlikte çektirdiğiniz fotoğrafı paylaşmayı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.. Dedikleri gibi patron Burhan sakallı görünüyor.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.