BEBKA Genel Sekreteri Durak Eskişehir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, Eskişehir Ticaret Borsası’na ziyarette bulundu.

BEBKA Genel Sekreteri Durak Eskişehir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti
24 Mart 2021 Çarşamba 17:00

Ziyaret kapsamında, Eskişehir Ticaret Borsası’nın BEBKA desteği ile hayata geçirdiği projeleri yerinde inceleyen Genel Sekreter Durak, Borsa laboratuvarı, Çelik Hububat Siloları ve Elektronik Satış Salonu ile ilgili ETB Başkanı Ömer Zeydan’dan bilgiler aldı.

İlçelerdeki ETB irtibat bürolarının faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Başkan Zeydan, kırsal kalkınmaya verdikleri önem çerçevesinde bölgesel gelişmişlik farklılıklarını en aza indirgemek için projeler ürettiklerini ifade ederek BEBKA desteği ile bu projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Eskişehir’in kamu eliyle işletilen bir mezbahaya çok ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Zeydan, Et Kombinası (Mezbaha) hususunda yine BEBKA desteği ile kapsamlı bir fizibilite raporu hazırladıklarını ve ilgili mercilere sunduklarını ifade etti.

Hâlihazırda; Kırsalda Ekonomik Kalkınma programı kapsamında 1.000 tonluk Modüler Çelik Hububat Silosu Yatırım Projesi ve Sosyal Destek Programı (SOGEP) kapsamında ETB Tarımsal İnovasyon Akademisi Projesi ile BEBKA desteklerine başvurduklarını belirten Zeydan, olumlu sonuç almayı umduklarını söyledi.

Eskişehir Ticaret Borsası’nın proje hazırlama ve uygulama konularında uzmanlaştığını vurgulayan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, BEBKA’nın etki alanı içinde olan kurumlarla ekip ruhu içerisinde koordinasyonlu bir şekilde çalışmak istediklerini belirtti.

Nazik ziyaretleri nedeniyle Genel Sekreter Durak ve ekibine teşekkür eden ETB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan, daha önceden olduğu gibi bundan sonra da BEBKA ile işbirliği içinde çalışarak üretecekleri projelerle il ve bölge ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.