Müsavat Dervişoğlu: Eskişehir’in 1 milletvekili vardı, şimdi 40 milletvekili var

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçişini değerlendirdi: Bunun adı, tırnak içerisinde söylüyorum haramzadeliktir

Müsavat Dervişoğlu: Eskişehir’in 1 milletvekili vardı, şimdi 40 milletvekili var
11 Kasım 2023 Cumartesi 16:09

Yerel seçime kendi adaylarıyla gitme kararının Genel İdare Kurulu’nda (GİK) alındığını ve hala geçerli olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Başka bir siyasi partinin kongresinde yaşanan gelişmeler ve değişiklikler kararımızı etkilemeyecektir. 2019’daki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile yapılan ittifakın müzakerelerine katılmış ve o dönemde İYİ Parti’nin Mahalli idarelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydım. Biz o ittifakı herhangi bir belediyeyi kazanabilmek ya da İYİ Parti açısından o seçimlerde yüksek oy alabilmek için yapmadık. Biz o birlikteliği 2023 seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın yenilebileceğini göstermek ve ispat etmek için yaptık. 2019’un şartlarına göre yaptığımız ittifak yerinde ve doğru bir ittifaktır. İYİ Parti olarak Türk milletine bir üçüncü yolu gösteriyoruz. Ana muhalefet ve iktidar arasında sıkışmış milletimize yeni bir yol açarak bu seçimleri müstakil katılmak suretiyle milletin kantarında kendimizi tarttırmak istiyoruz” diye konuştu.

“Adaylarımız, mevcut belediye başkanlarının önünde”

İYİ Parti’nin belediye başkan adaylarını, mevcut belediye başkanlarının önünde gördüğünü söyleyen Dervişoğlu, “Adaylarımızı açıklamaya devam ediyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, benim de değerli kardeşim Melih Aydın bey…İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir performans sergileyerek Eskişehir’de, büyükşehir belediye başkanlığı makamını İYİ Parti’ye kazandıracak. Ama o makam İYİ Parti’nin olmayacak, Eskişehirlilerin olacak. Odunpazarı ilçemizde Emine Edizgil bir sorumluluk üstlendi. İddialı bir kampanya süreci yürütecek. Biz de her iki adayımızın ve diğer belediye başkan adaylarımızın kampanyalarına destek vermek üzere bir kez daha Eskişehir’de olacağız. Yerel seçimler farklı parametreler içeren farklı karakterdeki seçimlerdir. Adayların tanınmışlığı, başarıları ve projeleri ön plana çıkar. Diğer adaylarla mukayese ettiğimde kendi adaylarımızı mevcut belediye başkanlarının önünde görüyorum. Bu memlekete emek veren herkese de hizmetleri için de teşekkür ederim” dedi.

“Bunun adı haramzadeliktir”

İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nu sert sözlerler eleştiren Dervişoğlu, şunları söyledi: “İktidar partisine kendisini aday yapmak üzere o partinin genel başkanı tarafından yakasına rozet takıyorsa, kendisini Türkiye Büyük Millet  Meclisi’ne taşıyan oylar Eskişehir’in oylarıdır, İYİ Parti’nin oylarıdır.  Kendisine İYİ Partililer tarafından gönül verilmiştir, buna bağlı olarak da oy verilmiştir. Eskişehir’in kendisine verdiği gönlü ve oyları iş adamı aklıyla başka bir yere ciro edemez. Bunun adı, tırnak içerisinde söylüyorum haramzadeliktir. Kendisini tanımıyorum, bana göre nasıl geldiyse öyle gitmiştir. Ama Eskişehir’in kendisine verdiği gönlü başkasına ciro edemez, başkalarına  da kiraya veremez. Gönlü başka bir yere pazarlamıştır. Bu teşkilat ona güvendi temayül de oy verdi.  Bu millet ona güvendi oy verdi. Bu millet niye ona oy verdi? İYİ Parti’nin adayı…İYİ Parti’nin siyasi konumu neydi o seçimlerde? Millet İttifakı. Kime karşıydı? Tayyip Erdoğan’a ve onun partisine. Nereye gitti? Tayyip Erdoğan’a ve onun partisine. Tayyip Erdoğan’ın beşiğine, Adalet Kalkınma Partisi’nin de bağrına gitti.”

“Eskişehir’in sorunlarının takipçisi olacağız”

“Eskişehir’in 1 milletvekili vardı, şimdi 40 milletvekili var” diyen Dervişoğlu, Eskişehir’deki sorunları sıralayarak, Meclis’te çözümü noktasında destek olacaklarının sözünü verdi. Eskişehir ziyareti öncesi kentte ilişkin sorunlar hakkında bilgi edindiğini aktaran Dervişoğlu, “Eskişehir’de bir stat yapılmış, stadın adı da Atatürk değilmiş. Stadın adının  Atatürk olması için TBMM’de üzerimize düşeni yapacağız, buradan ilan ediyorum. Eskişehir’in gururu olan ve şehirde TÜLOMSAŞ olarak bilinen, şimdi ise TÜRASAŞ adını alan şirket hiçbir yatırım almamış. Arap sermayesine satılacağı konuşuluyormuş. Bu işin takipçisi olacağız. Eskişehir ile Afyonkarahisar arasında bulunan Seyitgazi yolu beklentiye rağmen yapılamamış. AK Partililer, 15 yıldır bu kısa yolu yapmak yerine bahane üretmeye devam ediyormuş. Eskişehir’de ölüm yolu olarak bilinen Alpu Yolunu, her seçimden önce yapacağını söyleyen iktidar sözünün arkasında durmuyor. Verdikleri sözü onlara soracağız. Sarıcakaya’nın da yol problemi var. Çevre yolu meselesi var. Onu bende biliyorum. Eskişehir çevre yolu diye tarif edilen alan neredeyse bir kent bulvarına dönüşmüş durumda. Yine kuzey ve güney çevreyolu  yapılacağını taahhüt etmişler ama bunu da gerçekleştirmemişler. Yalan söylemekten utanmıyor dersem ayıp olur, bana yakışmaz ama bu yalanı da onların yüzlerine çarpacağımı ifade etmek istiyorum. Eskişehir’i Gemlik Limanına bağlayacak demiryolu projesinin takipçisi olacağız. Eskişehir termal açıdan büyük bir zenginliğe sahip. Afyon bu termal zenginliklerden fazlasıyla yararlanıyor ama Eskişehir bu konuda yetim bırakılmış. Eskişehir’'i de bu konuda ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Eskişehir’de belediye mezbahanesi yokmuş, bu görevde Melih Bey’e düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Siyasetin kolaycıları elbetteki olacaktır”

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti’de arka arkaya yaşanan istifalar hakkında da değerlendirme yapan Dervişoğlu, “İYİ Parti hiçbir siyasi partinin seçim zaferinin aparatı olmak üzere kurulmadı. İYİ Parti bu büyük millete büyük vaatlerde bulunarak iktidar olmak üzere kuruldu. Bunun gerçekleşebilmesi için de mücadele cettine ihtiyaç vardır. Siyasetin kolaycıları ve zafer hırsızları da elbetteki olacaktır. Başka zaferleri kendisinin zaferi gibi tarif etmek isteyenler de olacaktır. Partimizde istifa etmiş hiç kimsenin arkasından bir şey söylemeyiz, olumsuz beyanlarda da bulunmayız. Çünkü bu bize düşmez tek taraflı bir karar olduğu için…” ifadelerini kullandu.

Genel Başkan Yardımcısıydım. Biz o ittifakı herhangi bir belediyeyi kazanabilmek ya da İYİ Parti açısından o seçimlerde yüksek oy alabilmek için yapmadık. Biz o birlikteliği 2023 seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın yenilebileceğini göstermek ve ispat etmek için yaptık. 2019’un şartlarına göre yaptığımız ittifak yerinde ve doğru bir ittifaktır. İYİ Parti olarak Türk milletine bir üçüncü yolu gösteriyoruz. Ana muhalefet ve iktidar arasında sıkışmış milletimize yeni bir yol açarak bu seçimleri müstakil katılmak suretiyle milletin kantarında kendimizi tarttırmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.