Eskişehir’de 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulunun temeli atıldı

Eskişehirli iş insanı Avni Ongurlar tarafından Sümer Mahallesi’ne yaptırılacak 32 derslikli ortaokulun temeli atıldı.

Eskişehir’de 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulunun temeli atıldı
11 Kasım 2023 Cumartesi 17:24

Hafız Mustafa 1864’ün sahibi Avni Ongurlar tarafından Eskişehir’e kazandırılacak 32 derslikli ortaokulun temeli düzenlenen törenle atıldı. Sümer Mahallesi’nde inşaatına başlanan okula hayırsever iş insanı Avni Ongurlar’ın annesinin adı verilecek. İnşaat alanında gerçekleşen temel atma törenine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Avni Ongurlar ve ailesi ile çok sayıda davetli katıldı. “Eskişehir’e bir vefa borcum var” diyerek kentte yeni bir okul kazandırmak istediğini belirten Ongurlar, 32 derslikten oluşan okulun Eskişehir’e çok yakışacağını söyledi.  
2024-2025 eğitim ve öğretim yılında eğitime açılması planlanan okulun toplam maliyeti 200 milyon lira. Projenin mimarlarlığını, Eskişehir’deki Adliye Sarayı’nın ve Gülay Kanatlı Ortaokulu’nun mimarı Afşin Aykanat üstlenecek.  Sümer Mahallesi Adasu Sokak’ta 8 bin 500 metrakere alan üzerine konumlandırılan okul, 32 derslik ve toplam dört kattan oluşacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.