MHP İL BAŞKANI BIYIK TOPLU İSTİFA İDDİALARINA CEVAP VERDİ

MHP Eskişehir İl Başkanı Kadir Bıyık, partiden toplu istifalar olduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP İL BAŞKANI BIYIK TOPLU İSTİFA İDDİALARINA CEVAP VERDİ
10 Aralık 2017 Pazar 13:44

Milliyetçi Hareket Partis(MHP) Eskişehir İl Teşkilatı, 2017 yılının son Yerel Yönetimler Çalıştayını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan MHP Eskişehir İl Başkanı Kadir Bıyık, 2019’da yapılacak olan yerel ve genel seçimler için çalışmaların başlayacağını söyledi. Bıyık, “Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri aynı zamanda 2019’un Kasım’ında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için bir deneyim olacak, Milli İrade’nin istikamet ve tercihi hakkında bizlere bir fikir verecektir. Mahalli İdareler Seçimlerinde gücümüzü gösterir, milletimizin takdir ve teveccühüne layık olursak, inanıyorum ki diğer iki seçime güçlü bir şekilde mührümüzü vurmak kaçınılmaz bir siyaset ve demokrasi gerçeği olacaktır. Şimdiden hazırlık yapmaya başlıyor, 2018 Şubat ayına kadar Belediye Başkanı ve Meclis üye adaylarımızı belirleyerek seçim hazırlıklarımızı bu plan doğrultusunda yapacağız. Üç Hilali Eskişehir’in mahalli idarelerinin burcuna dikeceğiz.” şeklinde konuştu.

TOPLU İSTİFA HABERLERİ YAPARAK PRİM YAPMAYA ÇALIŞTILAR

Partiden toplu istifalar olduğu yönünde çıkan haberlere tepki gösteren Bıyık şunları söyledi: “Partimiz içerisinde şahsi çıkarlar için siyaset yapanlar asılsız sayılarla ‘Toplu İstifa’ haberleri yaparak dikkat çekmek için prim yapmaya çalıştılar. MHP’de hainliğe, ikiyüzlülüğe, fesatlığa ve içten pazarlığa yer yoktur. Resim veren kişiler aramızda bulunuyorken partimizin lehine hiçbir hayırlı çalışma ve gayret göstermemiş hiçbir başarıya imza atmamıştır. İstifa etmeleri de memnuniyetle karşılanmıştır. 1 Ocak ile 3 Ekim arasında Tepebaşı’ndan 65, Odunpazarı’ndan 44 toplamda 109 kişi üyelik iptali gerçekleştirildi. Bu kişilerden 54 kişinin muhalif hareket içerisinde olduğu tespit edilmiştir.”

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN HAREMİDİR

ABD Başkanı Donald Trump’ın sözleri sonrası Kudüs’te yaşanan durumla ilgili açıklamalarda bulunan Bıyık, “Kubbet-Üs Sahra, Burak duvarı, Kıble Mescidi, Nebi Kapısı Müslümanların kalbindeki gönül yarası. Mescid’i Aksa yeryüzündeki ikinci mescidimiz ve ilk kıblemiz. ABD Başkanı Trump’ın ‘Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıma zamanı gelmiştir’ sözleriyle başlayan skandal karar Ortadoğu’yu ateşe verme girişimi asla kabul edilemez. Kudüs Müslümanların haremidir. ABD’nin iç siyasi hesaplarına, çıkar lobilerine şirin ve sempatik görünmeye çalışan güdümlü siyasetçilerin hedeflerine kurban edilmeyecek, etmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

TERMİK SANTRAL CİDDİ SORUNLAR OLUŞTURACAK

Alpu ilçesine bağlı Beyazaltın Köyü’nde yapılması planlanan Termik Santral ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bıyık, “Termik Santral’in yaşam yerlerine çok yakın yerlerde olması ciddi sorunlar oluşturacaktır. Tarım alanlarının ve doğanın dengesi altüst edilecek ve insanlarımız zehirlenecektir. Yaptığımız toplantılarda hemşerilerimizin çoğunlukla fikri, bölgedeki doğanın güzelliğinin bozulmasına, konutların değerinin yarıya düşmesine, tarım arazilerinin kamulaştırılarak, arazi sahiplerinin düşük ücretlerle tazminat almaya mecbur bırakılmasına, meyvenin, sebzenin, arının, balığın yok edilmesine sebep olacağı yönündedir.” dedi.

ESKİŞEHİRSPOR’UN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Eskişehirspor’un Olağanüstü Kongre süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Bıyık, “Şehrimizin Ortak paydası Eskişehirspor, 52 yıllık mazisi olan şanlı kulüp, üzerinde oynanan oyunlar, kişisel menfaatler ve yanlış yönetimler sonrasında borçlarını karşılayamaz bir hale gelerek iki kez kayyım atamasının kapısından dönüldüç Bu süreçte Eskişehirspor taraftarları dimdik ayakta durarak üzerine düşeni yapmışlardır. Olağanüstü Kongre’de başkanlığa gelen Halil Ünal’a başarılar diliyor her zaman Eskişehirspor’un yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.