KURT: CHP İKTİDAR OLACAK

Odunpazarı Kongresi’nde konuşan Başkan Kurt, CHP’nin iktidar olacağını belirtti ve ekledi: Türkiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz.

KURT: CHP İKTİDAR OLACAK
22 Aralık 2019 Pazar 15:31

Kongre salonunda üye ve delegelere seslenen Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt, bu kongrenin muhalefette yapılan son kongre olduğuna inandığını belirterek, “Bu kongrenin muhalefette iken yaptığımız son kongre olacağına canı gönülden inanıyorum. Önümüzdeki çalışma döneminde bu parti iktidar olacaktır. Buna herkesin inanması ve herkesi inandırılması gerek. Son iki yılda iki ilçe başkanı ile birlikte çalışan yönetim kurulunu gerçekten kutluyorum. Bu yönetimin yapmış olduğu ciddi çalışmaların sonucu seçimi kazandığımıza inanıyorum.  Örgütümüz ve partililerimiz sokak sokak, ev ev, kişi kişi neredeyse Odunpazarı’nın tümüne ulaştılar. 130 bin haneye parti bildirilerimizi dağıttılar. Belki 300 bin seçmen ile birkaç kez el sıkaşarak, tokalaşarak seçmenleri Cumhuriyet Halk Partisi ve adaylarına oy vermeye ikna ettiler. Kim yaptı? 8 bin civarındaki parti üyesi ve bir o kadar da partiye hizmet eden Cumhuriyet Halk Partisi gönüllüleri. Ben buradan kendilerine şükranlarımı sunuyorum.   CHP, 70 yıldır iktidar olamamış ama buna rağmen dim dik ayakta kalmış bir partidir. 1950 den sonra kesik kesik dönemlerde küçük koalisyonlarla iktidar olabilmiş ama o iktidar dönemlerinde hala Türkiye’nin çağdaş bir ülke olduğunu gösteren yasaları yapmayı başarmıştır.Türkiye’nin şimdiye kadar gelmiş geçmiş en güçlü iktidarı dahi bu birikimleri almaya teşebbüs edemez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmiş dönemde yaptığı reformları hala özlemle anıyoruz.  Önümüzdeki süreçte bu parti iktidar olacak ve Türkiye’nin tüm sorunlarını çözecektir. Çok kolay bir şekilde çözecektir. Çünkü Ziraat Halk Bankası’nın köylüye mi yoksa simitçiye mi kredi vereceğini Cumhuriyet Halk Partisi belirleyecektir.  Biz toplumsal muhalefeti geliştiren ve organize eden bir parti yaratmak zorundayız. Odunpazarı İlçe örgütü bunu gerçekleştirmiştir. Siz değerli üyelerimize minnet duyuyorum saygı duyuyorum. Kongremizin başarılı geçmesini diliyorum hayırlı olsun” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.