SES: KAYIKÇI DÖVÜŞÜ DEĞİL GERÇEK MÜCADELEYE VAR MISINIZ?

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’ın yaptığı açıklamalar sonrasında SES (Sağlık Emekçileri Sendikası” adına açıklama yapan Dr. Birtürk Özkavak, “Kayıkçı kavgası yerine gerçek mücadeleye var mısınız?” diye sordu.

SES: KAYIKÇI DÖVÜŞÜ DEĞİL GERÇEK MÜCADELEYE VAR MISINIZ?
22 Aralık 2019 Pazar 16:26

Kavak’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dün bir haber sitesine düşen Sağlık Sen Şube başkanının açıklamaları “adeta bomba etkisi yarattı” başlığıyla dolaşıma sokulmuş bulunuyor.(https://www.saglikpersoneli.com.tr/sendika/saglik-sen-sube-baskani-idareciler-personele-zulmetmekte-h3779.html).

Bomba etkisi tanımlaması sanırım bir tezatı vurgulamak amacıyla yapılıyor. Öyle ya herkes şaşırmış olmalı nasıl yıllardır Sağlıktaki yıkımın her adımına ortak olanlar, sağlık emekçilerinin bugün yaşadığı sorunların en önemli yaratıcısı olanlar çıkıp böyle beylik açıklamalar yapıyorlar. Sağlık emekçileri yıllardır gerçeği çok yakından biliyor. Bugün neredeyse tüm sağlık kurumlarında her türlü işleyiş yandaş sendika idare iç içeliği,el eleliği ile yürütülmektedir.Her türlü yer değiştirme, tayin atama yandaş sendikaya üye olma ön koşuluna bağlanmıştır.Bunu herkes, hepimiz biliyoruz.Memuriyete yeni başlayan her sağlık emekçisi doğrudan üye yapılmaktadır.Dahası her gün basına yansıyan iddialar yandaş sendikacılığın hangi boyutlara geldiğini gösteriyor.

Öyleyse yapılan bu açıklamayı KAYIKÇI DÖVÜŞÜ olarak görmemek için hiçbir sebep yok. Doğrudur sağlık emekçilerinin çok büyük sorunları vardır. Şimdide vardiya saatlerini, nöbet sistemlerini değiştirerek bir taraftan nöbet ücretlerini fiilen kaldırmayı düşünürlerken, bir taraftan sağlık emekçilerinin hafta sonunu ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Ek ödemelerin yok edildiği hayatın habire pahalılandığı bir ortamda her gün sağlık emekçilerinin üç beş liralık bir hakkı daha ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bunları kabul edilmez buluyoruz.

Bu olumsuzluklara karşı sendikamız öteden beri mücadele etmektedir. Sadece sözde açıklamalarla değil alanlarda, iş yerlerinde her yerde sağlık emekçileriyle halkımızla el ele gerçek mücadelelere hazırdır. Buradan tüm sendikalara sesleniyoruz eğer söylediklerinizde açıklamalarınızda samimi iseniz gelin hep birlikte sağlık emekçilerinin haklarını budayan adım adım açlığa sefalete uğratan bu anlayışlara karşı mücadele edelim. Sağlık emekçilerinin haklarını korumanın büyütmenin tek yolu budur. Ne kayıkçı dövüşlerine, kof laflara ihtiyacı yoktur. Gelin hep birlikte uyarı amacıyla, haklarımıza yapılan saldırıları durdurmak amacıyla, insanca yaşamak için insanca muamele görmek için bir günlük İŞ BIRAKMA EYLEMİ yapalım. Sağlık emekçilerinin birlikteliğini gücünü gösterelim.

SES sağlık emekçilerinin gerçek sendikası olarak buna hazırdır. Haklarımızı korumanın ve büyütmenin tek yolu hep birlikte n mücadele etmektir. Var mısınız?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.