Kurt, AK Partilileri uyardı: ‘Kandırıldık’ demeyin

Odunpazarı belediye başkanı Kazım Kurt, yıkılan Atatürk stadyumunun olduğu yere yapılacak olan Millet Bahçesi’nin imar planıyla ilgili firmanın istediği değişikliğin Kurul tarafından ret edildiğini söyledi.

Kurt, AK Partilileri uyardı: ‘Kandırıldık’ demeyin
01 Temmuz 2019 Pazartesi 20:10

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde söz alan AK Partili Murat Özcan, Madımak katliamının 25'inci yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anarken, Madımak davasında yargılananlarının bir bölümünün katliamdan sorumlu olmadığını belirterek, gerçek katillerin bulunmasından yana olduklarını söyledi.

İTTİFAK GÖNDERMESİ

Özcan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Sivas olaylarının yaşandığı dönemde Sivas Belediye Başkanı olduğuna göndermede bulunarak,  “O dönemin siyasi taraflarının bir birine çok ağır ithamlarda bulunduğunu biliyoruz.  Kaderin cilvesidir ki karşı tarafta birbirine çok ağır ithamlarda bulunan kişiler aynı ittifak içerisinde mücadele etmeleri çok da o günün masum bir tarafı olarak durmuyor” dedi.

O SÖZLER KURT’U KIZDIRDI

Kurt, Özcan’ın sözlerine “ Burada polemik yapmanın, demagoji yapmanın bir anlamı yok. Bu tür olaylar çok hassas olaylar.  ‘Bu ortaklık nasıl oldu’ sözü iyi bir söz olmadı. Bu ortaklık keşke öyle değerlendirilmeseydi. 30 yıl sonra gelişen olaylar farklıdır ama Sivas olaylarının avukatları kurdu sizin partinizi. Bakanlar, yöneticiler orada, o davada aktif olarak savunma yapanlar. ‘Birbirimize gol atarız’ derken yanlış yapmamalıyız.  İnsanlık suçudur, yüz karasıdır. Lanet olsun. ‘Benim hırsızım iyidir’ diye bir mantık yok.  ‘Benim katilim iyidir’ diye bir mantık yoktur. Katil katildir. Bunun hesabı sorulmalıdır. Hesabını biz soramadık. 17 yıldır siz de soramadınız. Sorma noktasında olumlu adımlar atılmadı. Bunu kabul edelim. Yarın bunu bütün dünyaya hep birlikte haykıralım. Kucaklaşma, dayanışma, birleşme böyle zamanlarda olur” ifadeleriyle yanıt verdi.

SİZ DE KANDIRILDINIZ

Kurt, AK Partili Özcan’ın “Millet Bahçesi’nde kurnazlık yapanlardan bahsettiniz. Bu kurnazlık yapanların kim olduğunu, ne tür kurnazlıklar içerisinde olduğunu bize de söylerseniz, bizde sizin hassasiyetlerinize yardımcı oluruz” sözlerine şu ifadelerle yanıt verdi: “Ciddi anlamda bir yoğunluk artışı getiren bir plan önerisi, Perşembe günü Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna geldi.  Bizim belediyelerimiz karşı çıktı. Kurul tartışıyor. Siz de kandırıldınız. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu bile o plan tadilatını ret etmiş. Burada dikkatli olun. ‘Özür dilerim’, ‘kandırıldım’, ‘haberimiz yoktu’ demeyin. Güç meselesi olursa, yetki meselesi olursa Kurul’dan da geçirirsiniz, Şehircilik Bakanlığı’ndan da geçirirsiniz, parlamentoda yasa da yaparsınız. Bu doğru anlamına gelmez ki. Doğru tekdir. Eskişehir halkı ‘burayı meydan yapalım’ dediyse, belediyeler bu doğrulta da bir karar vermişse… Bu değişirken hiç değilse belediyelerin görüşleri sorulmalı. Belediyelerle kucaklaşma böyle olur.  Seçimden önce ihale yapıldı. Kazı izni verip, orada kaçak yapılara izin verseydik belki şimdi birçok beton yığını olacaktı orası. Biz mühürledik. İşlem yaptık. Bunu anlatmaya çalışıyorum. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.