KURT, 2019’U İŞARET ETTİ, ‘ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’ DEDİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Başkan Kurt, partililere 2019’u işaret ederek, “Farklı bir sonuç elde etmek istiyorsak, farklı işler yapacağız. Önce en yakınımızdan başlayacağız. Apartmanımızda 20 daire var. 15’ini tanımıyoruz. Tanıyacağız. Önce herkes kendi apartmanındaki insanları ikna edecek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermesi için” dedi.

KURT, 2019’U İŞARET ETTİ, ‘ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’ DEDİ
26 Kasım 2017 Pazar 12:41

Kurt, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Benim anlayışıma göre kongreler Pazar günü biter, Pazartesi günü yeni yönetim hepimizin yönetimi olur. Kazananlar kaybedenleri kucaklamalıdır. Türkiye’nin önümüzdeki sürecine bakmamız lazım. 2019’a gidiyoruz. Ama 2019’dan önce geriye bir bakmamız gerekiyor. 16 Nisan’da Türkiye’de sistem değişti. Artık klasikleşmiş yüzde 30, yüzde 35 ile iktidar olma şansımız bitmiştir. ‘Parti yüzde 40 alır, bende bakan olurum’ hayali bitmiştir. Hedef yüzde 50’dir. Hedef yüzde 50’yi aşmaktır. Çünkü beceremedik. Referandumları beceremedik. Ondan önceki seçimleri beceremedik. 15 senedir AKP iktidarı ezici bir çoğunlukla ülkeyi kötü yönetiyor. Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmemesine rağmen onlar kazanıyor, biz kaybediyoruz. Burada bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı aşmak hepimizin görevidir. Biz, ‘mahallemizde görevimizi yaptık, gerisine karışmayız’ dersek yanlış olur. 16 Nisan’dan sonra hiç kimse eskisi gibi politika yapmamalıdır. Aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuç elde edemeyiz. Farklı bir sonuç elde etmek istiyorsak, farklı işler yapacağız. Önce en yakınımızdan başlayacağız. Apartmanımızda 20 daire var. 15’ini tanımıyoruz. Tanıyacağız. Önce herkes kendi apartmanındaki insanları ikna edecek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermesi için. Ama biz alışmışız. Apartmanı boş veriyoruz, Günyüzü’ndeki Yazır Köyü’ne gidiyoruz. Orayı başkalarına bırakalım. Orayı bilenlere bırakalım. Biz kendi yakınımızdaki bilerek ya da bilmeyerek AKP’ye oy verenleri ikna etmeliyiz. Türkiye’nin sorunları hiç çözülmedi. 15 yıldır Türkiye’de çözülen sorunu bana söyleyin. Samimi olacağız. Televizyonların, basının şişirmelerine inanmayacağız. Göreceğiz. Cebimizdeki paraya bakacağız. Türkiye bir faşizme doğru gidiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde kucaklaşarak, sevgiyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri doğrultusunda çalışmalıyız. Bu kongre bunun başlangıcı olmalıdır. Yılbaşına kadar örgütsel sorunlarımızı bitirip, iktidara doğru yürümenin formüllerini geliştirmeliyiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.