KILIÇDAROĞLU ALPU BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Alpu Belediyesi’ni ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU ALPU BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
05 Eylül 2019 Perşembe 12:39

Eskişehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 31 Mart yerel seçimleri sonrası CHP’ye geçen Alpu Belediyesi’ni ziyaret etti.  Kılıçdaroğlu, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ve çok sayıda partililer tarafından karşılandı. Karşılama sonrasında Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Kılıçdaroğlu’na belediyenin durumu hakkında bilgi verdi. 

Belediyeyi büyük bir borç yüküyle devraldıklarını aktaran Güller, “Belediyemizin kaynakları yok. 11 milyon lira değerinde gayrimenkul satışları olmuş.  Bu parada ortada yok. İller Bankası’ndan 20 milyon lira kredi çekilmiş. 250 bin lira tutarında İller Bankası tarafından kesinti yapılmakta. Zaten payımız düşük. Büyükşehir ile birlikte İller Bankası payının kesilmesi 400 bin lira üzerinde giderimiz var. Her ay İller Bankasından bize gelen para 170 bin lira civarında ama personel giderimiz 400 bin lirasının üzerinde. İller Bankası da hata yapmış ve suç işlemiş. Dava açmayı düşünüyorum. 30 tane icrası olan, personel maaşını ödeyemeyen belediyeye nasıl kredi verirler. 12 kırsal belediye içerisinde altyapı, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı bulunmayan, içme suyu projesi olmayan yere 20 milyon lira kredi kullandırıyor. Bu yılsonu ve 2020 yılının başında Büyükşehir’imizin katkılarıyla alt yapı, kanalizasyon, içme suyu çalışmaları başlayacak. Bu 20 milyon lira tamamen çöpe gidecek” dedi.

Güller ayrıca her ay 230 bin lira zarar ettiklerini açıkladı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.