Kesikbaş'tan büyükşehir adaylığı için yeşil ışık: Teklif gelirse değerlendiririz

Belediye başkanlığına aday adayı olmayacağını ancak adaylık teklifi gelmesi halinde değerlendireceğini belirten Kesikbaş, hangi partiden aday olursunuz sorusuna ise, şayet “Siyasi bir tercihte bulunacak olursam milletvekili olurdum. Ancak belediye başkanlığı çok farklı bir şey. İcra makamı bu nedenle belediye başkanlığı için bir teklif gelirse değerlendiririz” dedi.

Kesikbaş'tan büyükşehir adaylığı için yeşil ışık: Teklif gelirse değerlendiririz
10 Ekim 2023 Salı 22:35

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Murat Taşkın, Hakkı Sağlam ve Tarkan Demir’in sunduğu sunuyoruz programına konuk oldu. Kesikbaş, Büyükşehir belediye başkanı adayı olacak mısınız sorusuna, “Şuan için gelen bir teklif yok ancak böyle bir teklif gelirse değerlendiririz” dedi. Belediye başkanlığına aday adayı olmayacağını ancak adaylık teklifi gelmesi halinde değerlendireceğini belirten Kesikbaş, hangi partiden aday olursunuz sorusuna ise, şayet “Siyasi bir tercihte bulunacak olursam milletvekili olurdum. Ancak belediye başkanlığı çok farklı bir şey. İcra makamı bu nedenle belediye başkanlığı için bir teklif gelirse değerlendiriz” dedi.

ESO'ya çok farklı siyasi görüş taşıyan insanların oyuyla seçildikleri belirten Kesikbaş,  “Yönetimimizde her siyasi görüşten kişi var. Siyaset hayatımızın içinde. Biz bazen sanayici siyaset yapar mı yapmaz mı tartışması yaşanır. Biz günlük hayatta siyaset yapıyoruz zaten ancak siyasetin içinde yer almıyoruz. Türk insanı siyaset seviyor. Eskişehir’de Eskişehir sanayi odası olarak biz bin tane farklı insanın oyları ile seçildik ve birçok insan bir araya gelebiliyoruz. Çok farklı siyasi görüşte olan yönetim kurulumuz var. Meclislerimizde çok farklı siyasi görüşte arkadaşımız var. Ben siyasetin için de ne kadar olurum. Bütün kesimlerde bir teveccüh var. Ama siyasetin kurumları da var ama bana bu kurumlardan herhangi bir teklif yok. Ama böyle bir teklif olursa değerlendirilebilir. İdeolojik bir yaklaşım ile bakacak olsaydım milletvekili olurdum. Milletvekili seçimleri farklı bir şey. Partinizi seçersiniz, ideolojiniz oluşur, dünya görüşünüz oluşur. Ama bu belediyeler farklı yerler. Buralarda şahıslar çok daha önemli. ” dedi.

Aday olur musunuz sorusunu da yanıtlayan Kesikbaş, "Ben aday adayı olmam. Olursam aday olurum. Neticede sanayi odası büyük bir kurumdur. Doğal olarak oranın onuruna ve duruşuna göre davranmam gerekiyor” dedi.

AK Parti’den adaylık teklifi gelirse ne yaparsınız soruna ise “Bizim orda bir laf var. Yarın öleni yarın gömerler. Bunları konuşmak için çok erken, ancak böyle bir teveccüh güzel. Bizim en büyük derdiniz ESO’yu bir marka haline getirmekti. Bu konuda ciddi başarı sağladığımızı düşünüyorum... Siyasi  olarak beni en çok mutlu eden halktan böyle bir teveccüh gelmesi ancak siyasi partilerden böyle bir teklif yok dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.