Ahmet Sivri’yi korkutan neyse AK Parti’ye kaybettirecek de o

Soner Uçak yazdı...

Ahmet Sivri’yi korkutan neyse AK Parti’ye kaybettirecek de o
10 Ekim 2023 Salı 23:24

Haftalar öncesinde Tepebaşı için adaylığını açıklaması beklenen Ahmet Sivri, şuan pek çok AK Parti’nin potansiyel adayının yaptığı yapıyor. Kah kurum kuruluş, kah hemşehri dernekleri, kah sıradan vatandaşı geziyor. Diğer gezginler gibi Ahmet Sivri’de yüksek ihtimal niçin gezdiğini bilmiyor.

***

Haftalar öncesinde telefonuma gelen bir mesaj Ahmet Sivri’nin basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geleceğini bildiriyordu. Aday adaylığını bu kahvaltıda açıklayacaktı. Ancak sonradan ne olduysa ki; edindiğim bilgilere göre Ankara’ya acil olarak gitmesi gerekiyormuş. Bu toplantı iptal edildi. Gitti mi bilmiyorum ancak henüz Ankara’dan dönmedi, dönemedi.

***

Evet, her siyasi partide herhangi bir makama aday olmak zordur. Seçim süreçleri pek çok muğlak alanı aday olma hevesinde bulunanların önüne getirir. Ancak; AK Parti’de bu muğlaklık bir hayli yoğun kıvamda. Dolayısıyla seçim sonunda bırakın aday olmayı, bir siyasi eski olarak oyun dışına bile atılabiliyorsunuz.

***

Dikkat edin! Aday adayı olanlar ya da olduklarını iddia edenlerin pek çoğunun aklındaki tek ve yegane şey biri ya da birileri ikna etmek. Bu nedenle hiç biri çevrenin ilgi alakasına, kendisinin yeterliliğine bakma şansı olmuyor.

***

Bir bakıyorsunuz daha önce hiçbir şekilde adı duyulmayan bir kurum müdürü AK Parti İl binası’nda beliriyor ve aday listesine girebiliyor. Bir bakıyorsunuz milletvekilliği sırlamasında birinci sıraya yazılmayan isim birilerinin devre girmesi ile MKYK’ya getiriliyor. Bir bakıyorsunuz Ahmet Sivri gibi yıllardır partide olan isimler ıkına sıkıla aday adaylığını açıklayacak en uygun zamanı bekliyor ki pek çoğu o zamanı doğru hesaplayamayarak ofsaytta kalıyor. Bir bakıyorsunuz bambaşka memleketlerden buyrun adayınız bu denebiliyor.

****

Gerçekten çok ilginç.

Baştada belittiğim gibi her partide bu türden olaylar yaşanabiliyor. Ancak diğer partilerde nihayetinde makul çerçeveler içerisinde bazı tahminler yürütmek mümkün. Kimin ne kadar şansının olduğunu görecek bir bakış açısı yakalanabiliyor. Ancak AK parti bu açıdan tam bir sürprizler partisi. Çoğunlukla aday potansiyeli taşıyanlar için kötü sürprizler yapan…

****

Bu nedenle, Dündar Ünlü gibi AK parti Efsanesi bürosunda misafir ağırlamak zorunda kalırken, Ahmet Sivri açıklamasını erteleme, Murat Özcan ise kendine sunulan sınırlı alanda depara kalkma telaşında.

AK Parti, potansiyelleri olanların potansiyeli kullanmak bir yana, var olan potansiyelleri de yok etmekte mahir olduğunu yıllar içerisinde gösterirken, Ahmet Sivri kim bilir kaçıncı kez bu durumdan nasibini almamak için çabalıyor. Daha doğrusu bekliyor.

****

Fakat, AK parti bu, bildiğin kıyma makinası. Pek de kasmamak lazım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.