Kemal Kılıçdaroğlu protestosuna CHP'den tepki geldi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit ailesi ziyareti sırasında yapılan protestoyu çirkin siyaset olarak niteleyen Akman, “Sorumlu aranıyor ise bize göre ihanet süreci olan çözüm sürecine bakılması gerekiyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu protestosuna CHP'den tepki geldi
08 Ekim 2018 Pazartesi 14:24

Protestoyu gerçekleştirenin AKP mahalle sorumlusu olduğunu tespit ettiklerini belirten Akman şöyle konuştu: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir’imize geldi. Ziyaret programında ilk olarak Eskişehirli şehidimiz Uzman Çavuş Neşet Gök’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ailemize baş sağlığı dileklerimizi ilettik, bu acıların bir daha yaşanmaması konusundaki temennilerimizi dile getirdik. Şehidimizin ailesi bu ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu acı haberi aldıkları ilk günden itibaren onları yalnız bırakmadığımız ve destek olduğumuz için, teşekkürlerini iletti.

Ziyaretimizin çıkışında AKP’nin bir mahalle sorumlusu olduğunu tespit ettiğimiz kişi, Genel Başkanımızı ve Cumhuriyet Halk Partisini protesto ederek, HDP ile bir ittifak sürecinde olduğumuzu dile getirmiştir.

Şehidimiz üzerinden yapılmaya çalışılan bu kötü siyaset anlayışıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. Geçmişten beri bizi PKK ile özdeşleştirmeye çalışan, PKK ile işbirliği içersinde olduğumuzu ifade eden anlayışı esas biz protesto ediyoruz. CHP hiçbir dönemde ne HDP ile ne PKK ile bir işbirliği yapmadı. HDP de mecliste temsil edilen bir parti. HDP’yi terör örgütü olarak görüyorsanız mecliste ne işi var? Bizler, PKK ile işbirliği yapan kim varsa onun karşısındayız ve karşısında da olacağız.

HDP ile İmralı, Oslo, Dolmabahçe görüşmelerini kim yapmıştır? Habur’da PKK’lıları kahraman gibi karşılatanlar kimlerdir?

Teröristler bu mayınları ne zaman döşedi, hangi valinin bilgisi var? Yerini, silahını bilen bizler değiliz.

Dolayısıyla tüm bu açıklamalarımıza istinaden AKP’nin çözüm (bize göre ihanet) sürecinin kronolojik sıralamasına bakmakta fayda görüyorum.

Esas suçlunun kim olduğunu anlamak için bu ihanet sürecini yeniden hatırlamamızda fayda var.……

Bu ülkenin esas gündemi maddesi, ekonomiden eğitime, toplumsal barıştan adalete kadar onarılması gereken birçok konu varken bu yaratılmaya çalışılan çirkin gündem hiçbir zaman kabul görmeyecektir. Bu yanlışları yapan ve esas sorumluları olan AKP zihniyeti Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, milli mücadele kahramanımız İsmet İnönü’ye, milletvekillerimize asla laf uzatamaz.

                                                      

                                                                                                                     


Etiketler; #CHP #rabia akman
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.