Kazım Kurt’un desteklediği Figen Kahya adaylığını açıkladı

CHP Eskişehir İl Örgütü 24 Eylül’de kongreye gidiyor. Adaylığını açıklayan ilk isim olan Figen Kahya, parti binasında yaptığı açıklama ile adayım dedi. . Kahya, değişimin altını çizerek, “Önce CHP'de devrim ve değişim ardından Türkiye'de devrim ve değişim” diye konuştu.

Kazım Kurt’un desteklediği Figen Kahya adaylığını açıkladı
17 Eylül 2023 Pazar 17:09

CHP Eskişehir İl Örgütü’nün 24 Eylül’de gerçekleştireceği kongrede adaylığını ilk açıklayan isim Figen Kahya oldu. Uzun süredir tek liste ile seçime gidilmesi yönünde temaslarını sürdüren Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’ın bu görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkmazken Kazım Kurt’a yakınlığı ile bilenen Figen Kahya adaylığını resmen açıkladı. Kahya açıklamasında, “Ben Figen Kahya olarak uzun yıllardır, partim için, partimin hemen her kademesinde elimden geldiğince mücadele ettim. İl Başkanlığı düşüncemde gene bu konu üzerine, çağdaş kentimize ve partimize daha faydalı olabilmek için netleşti” diyerek başladığı açıklamasında “Bizim talebimiz, sen-ben-o demeden biz olabilmektir. Bizim talebimiz, kadınlarla ve gençlerle birlikte yola çıkmaktır” dedi.

Önce CHP’de devrim ve değişim

Genel seçimler ardından oluşan umutsuzluk atmosferini dağıtmak için yola çıktığını belirten Kahya,  “Cumhuriyet Halk Partimizi önce kentimizde ardından ülkemizde daha da yukarıya çıkarmak için, kutuplaşan ayrışan bir örgüt değil, el ele omuz omuza mücadele eden bir il örgütü için buradayım! Kaybedilen seçimin özeleştirisini sormak-sorgulamak için, yaptığımız hatalardan ders alarak, bir adım daha ileriye gitmek için, değişim ve dönüşüm için buradayım. Demokrasinin gereğini sağlamak için, yerel veya genel seçim fark etmeksizin önseçimi gerçekleştirmek için, hiçbir zaman size sorulmayan hakkınızı size kazandırmak için adayım. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizindir! Bu memleketi ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiyle taçlandırabilecektir.

Gelin bir olalım, partimiz ve kentimiz için özgürce, demokrat bir şekilde ortak bir yol öyküsüne başlayalım. Bizim yol öykümüz, partimizi en yükseğe taşımak için, örgütün vicdanını duyurmak için, partimizin evlatlarına sahip çıkmak için, gereken yerde gereken kişiye örgüt adına hesap sorabilmek için, kısacası her şey çok güzel olacak diyebilmek içindir. Önce CHP'de devrim ve değişim ardından Türkiye'de devrim ve değişim diyerek sözlerimi noktalıyor, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum... Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi…” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.