KAZIM KURT’TAN AK PARTİLİLERE: TABİ Kİ YAPACAKSINIZ

Odunpazarı Belediyesi'nin Meclis toplantısı ocak ayı son oturumu Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti.

KAZIM KURT’TAN AK PARTİLİLERE: TABİ Kİ YAPACAKSINIZ
07 Ocak 2020 Salı 18:39

Meclisteki konuşmasına gazeteciler günü kutlayarak başlayan Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt, gazetecilerin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek son olarak Sözcü Gazetesi’nin başına gelenlerin hem gazetecilik, hem de hukuğun geldiği yeri göstermesi açısından önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Konuşmasına AK Parti İktidarını eleştirerek devam eden Kurt,  “Biz 17 senede şu kadarlık, iş yaptık, siz ne yaptınız?" mantığı çok yanlış. Siz yapacaksınız o işi. Çünkü devletin elindeki bütçenin %94’ünü siz kullanıyorsunuz, %6’sını belediyelere kullanıyor. Belediyelere gelen pay %6. Demek ki, sizin bizden daha fazla iş yapmak göreviniz. Güney Kuzey çevre yolundan bahsetmityorsunuz. 20 yıldır yapılanmamıştır. Niçin yapılamamıştır? Kaldı ki, İmişehir'de bizim köy hizmetlerinden almış olduğunu şantiye alanına kuracağımız tesisde izin verilmemiştir. "Oradan çevre yolu geçiyor" diye. Ne zaman geçecek? Bir an önce yapın ki; biz oraya şantiyemizi koyalım.  Mahkemeden gelen yazıya bakıyoruz "projenin %90’ı tamamlanmıştır" diyor. Çizilen projenin %90’ı tamamlanmıştır. Burada bütçenin %90’ının idare ederken, elbette Eskişehir’e yatırım yapacaksınız. Eskişehir’linin ödediği vergi ile Eskişehir’e kişi başına yapılan yatırımı sorun, kıyaslayın ve başarılı olduğunuzu düşünüyorsanız ona göre hareket edin.  Afyon’dan Eskişehir’e doğru gelirken, Eskişehir sınırından sonra yolun geldiği hal sizin buradaki başarınızdır. Eskişehir’de milletvekilimiz hem Milli Eğitim Bakanı, hem de Kültür Bakanlığı yapmıştır. Eğer geçrekten başarılı iseniz şuanda Eskişehir’de okulların hiçbir sorunun kalmaması gerekir. Çünkü Milli Eğitim Bakanı Eskişehirli olacak, halen bizim okullarımızda sorun olacak. Burada bir yanlışlık var bir eksiklik var. Yine aynı şekilde Kültür Bakanı olacak ve Kızılinler Projesi’nde 17 yıldır bir adım atılmayacak. Sonrada yerel belediyeler ne yaptı? Eskişehir belediyeleri Türkiye’ye örnek gösterilen işler yapıyor. Şuanda kaç ton tohum ithal ediyorsunuz. Köylünün orijinal tohumunu desteklemiyorsunuz. Ben iyi kötü köylüyüm köyde de geziyorum. En temel ihtiyaçlarımız bile alır vaziyete geldik. Samanı bile ithal edecek hale geldik. Eskişehir’e devlet tarafından yapılan beş yüz kişiden fazla çalışanı olan bir fabrika en son TUSAŞ'dır. 30 yıl önce yapıldı. Yani sizin hiçbir katkınız yok” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.