KABUKÇUOĞLU "O" SORUNLARI DİLE GETİRDİ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu bugün TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak “Raylı Sistemler Sektöründe Eskişehir’in Taleplerini” dile getirdi.

KABUKÇUOĞLU "O" SORUNLARI DİLE GETİRDİ
01 Temmuz 2020 Çarşamba 14:59

Eskişehir’in okullarında Eskişehir’den demiryollarının kavşak noktası olarak söz edildiğini, ancak Raylı Sistemler Sektöründe taşıdığı potansiyeli ve sahip olduğu teknolojik birikimini hayata geçirecek siyasi iradenin bir türlü Eskişehir’in arkasında durmadığını ifade eden Kabukcuoğlu, “  Eskişehir'in raylı sistemler konusundaki gücünü ortaya koymak ve çözümler üretmek için ESO önceliğinde, TÜLOMSAŞ ve şehrin üniversiteleri dâhil 19 kurum kuruluşun katılımıyla Raylı Sistemler Kümelenmesi tüzel yapısı oluşturulmuştur. Demir yolları sanayii,Türkiye için çok önemli bir pazardır. Eskişehir Millî Yüksek Hızlı Tren Projesini hayata geçirebilir. , Balkanlardan Avrupa'ya kadar kıtanın tek test merkezi olan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezimizi ülkemiz için büyük bir fırsat oluşturabilir.” dedi.

            İYİ Partili Kabukcuoğlu konuşmasında AK PARTİ'li Cumhurbaşkanı, başbakanlar, bakanların söz verdikleri hâlde Hasan Bey Lojistik Merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi demir yolu hattını bir türlü yapmadıklarını, Eskişehir Sanayisini Gemlik limanıyla bağlamadıklarına dikkat çekti. Eskişehir Sanayi Odasının hazırladığı Lojistik Raporunda yer alan verilerden yola çıkan Kabukcuoğlu, “ : Eskişehirli üreticilerin Avrupa'ya 1,5 milyar dolarlık ihracatının, kara yolu ve oradan Avrupa'daki adrese teslim edilirse toplam taşıma maliyeti 142,5 milyon dolardır. Eğer ki Eskişehir demir yolu, Gemlik limanı ve oradan Avrupa'ya teslim edilirse maliyeti 84,5 milyon dolar olacaktır. Kara yoluyla yapılan taşıma masrafı Eskişehir sanayicisine yılda 58 milyon dolar kaybettirmektedir. 58 milyon dolar diyerek küçük göremeyiz. Biliyorsunuz, biz, 50 milyon dolar için Tank Palet Fabrikasını devrettik.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.