Kabukçuoğlu: “İYİ Parti’nin yoksullukla mücadele programı hazır”

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkemizdeki yoksulluk sorununa dikkat çekerek, İYİ Parti’nin bu soruna çare olacak projelerini anlattı.

Kabukçuoğlu: “İYİ Parti’nin yoksullukla mücadele programı hazır”
19 Ekim 2022 Çarşamba 12:00

Dünyadaki yoksulluğun ülkemizdeki yoksulluğa mazeret teşkil etmemesi gerektiğinin altını çizen Kabukcuoğlu, “ Hükümetler yoksulluğa göz yummak yerine, Türkiyede yoksullukla topyekûn mücadele etmelidir. Ancak AK Parti hükümetleri, Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi, yoksullukla mücadele etmek yerine onu idare etmektedir. Bir elin verdiği sadakayı diğer el görmesin diyen dini felsefemizin yanında Hükümet yardımları vatandaşlarımızın gözüne soka soka yapmaktadır. Hükümet için burada en büyük amaç oy toplamak olduğundan dolayı vatandaşın gururunu rencide ederek para versin ve bunu da oya tahvil etsin” dedi.   

“Helal para, helal yere harcanacak”

Devletin gelirini giderini denkleyen, alınan helal paranın helal yere harcanmasını sağlayacak İYİ Parti projelerinin tüm detaylarıyla hazır olduğunu belirten Kabukcuoğlu, “ İYİ Parti’nin yoksullukla mücadele programları hazırdır. Kalkınma Politikaları Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özlale, konuyu her yönüyle incelemiş ve ayrıntılı bir program sunmuştur. İYİ Parti, fırsat eşitliği sağlayıp yoksulluk döngülerini kırmayı taahhüt etmektedir. Yoksulluğu azaltacak ve derin yoksulluğu ortadan kaldıracaktır. Sosyal yardımları, bağımlılık haline getirmeyen hak temelli bir uygulama haline getirecektir. Artagan Projesi ile gelir/gideri kontrol altına alacaktır. İyi yaşam gelir modelimiz ile 18-26 yaş tüm gençlere ve yoksulluk çeken kadınlara her ay düzenli maaş sağlayacaktır. Çocuklarımız için Rüzgar Gülü projemizi hayata geçireceğiz. Ülkemizde 1. sınıfa giden çocukların %40’ı sabah kahvaltısı yapmadan okula gelmektedir. 4. sınıftaki öğrencilerin ise %40’ı hem aç hem de yorgun olarak okula gelmektedir. İYİ Parti bu yoksulluğa göz yummuyor. Demre ilçemizde Rüzgar Gülü projemizi uygulama koyduk” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.