Jale Nur Süllü: Kırtasiye ürünlerine yüzde 100’ün üzerinde zam velileri de esnafı da zorluyor

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala kırtasiyeleri ziyaret etti. Kırtasiye ürünlerine geçen yıla oranla yüzde 100’ün üzerinde zam geldiğini ve alım gücünün düştüğünü kaydeden Süllü, “Ülkemizde yaşadığımız enflasyonun bir sonucu olarak yaşamın her alanında olduğu gibi öğrencilerin temel okul ihtiyaçlarındaki fiyatlar da bu sene oldukça yükseldi. Hızla artan okul masrafları karşısında hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin okul heyecanının yerini kaygı ve endişeye bırakması ülkemizin geleceği açısından son derece tehlikeli bir durumdur” dedi.

Jale Nur Süllü: Kırtasiye ürünlerine yüzde 100’ün üzerinde zam velileri de esnafı da zorluyor
06 Eylül 2023 Çarşamba 12:26

BİR ÇOCUĞUN OKUL MASRAFI 4 BİN 500 TL’Yİ BULUYOR

Bir okul çantasının bu sene ortalama 800 TL olduğunu söyleyen Süllü, “Çantanın içine koyacağınız bir kurşun kalem 20 TL, kalemleri koyacağınız bir kalem kutusu 100 TL, bir silginin tanesi 20 TL’den başlıyor. Okul servis ücretleri, okul kıyafetleri ve beslenme çantasını da hesaba kattığımızda bir çocuğun masrafı 4 bin 500 TL’yi buluyor. Asgari ücretle geçinen bir ailenin bu masrafları karşılaması mümkün değil.” açıklamasında bulundu.

VELİLER OKUL MASRAFLARINDAN DERTLİ

Bir kırtasiyeci Süllü’ye, “Bu sene zam oranı yüzde 100’ü aştı, geçen sene aldığımız defter fiyatları neredeyse 4 kat pahalandı. Doların yükselmesiyle birlikte bu sene özellikle okul çantası fiyatlarında bayağı artış oldu. Artık asgari ücretle geçinenlerin çocuk okutabilmesi daha da zorlaştı. Devletin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor” dedi. Süllü, “Açlık sınırı altında kalan maaşlarla ayın sonunu zor getiren vatandaş şimdi de çocuklarının okul masraflarıyla dertleniyor. İktidar yanlış ekonomi politikalarının bedelini şimdi de öğrencilere ödetiyor” ifadelerini kullandı.

SİYASİ KAYGILARLA HAREKET EDİLMESİ EĞİTİMDEKİ HİÇBİR TEMEL SORUNU ÇÖZMÜYOR

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’e yaptığı ziyarette velilerimizin karşı karşıya kaldığı bu çaresizlik ve endişe maalesef gündeme gelmemiştir” diyen Süllü, “Hızla düşen alım gücünün velileri ve öğrencileri okul alışverişinde çok zor durumda bırakmasına bir çözüm üretmeyen Sayın Bakanın, eğitimde var olan sorunların kaynağı sanki yerel yönetimlermiş gibi bir söylem içerisinde olması asla kabul edilemez. Bu söylem, okul ve kırtasiye masrafları karşısında, devlet okullarında zorunlu bağışlar karşısında çok zor durumda kalan Eskişehirli velilerimize hiçbir fayda getirmemiştir. Eğitimde var olan sorunların çözümüne yönelik yerel yönetimler ile daha fazla diyalog kurulması ve iş birliği yapılması gerekirken, siyasi kaygılarla hareket edilmesi eğitimdeki hiçbir temel sorunu çözmediği gibi okul ve kırtasiye masraflarındaki astronomik artışları da engellememiştir. Sayın Milli Eğitim Bakanı, okul ve kırtasiye masrafları, zorunlu bağışları öncelikli olarak gündemine almalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.