İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural: Eskişehir, Türkiye için çok önemli fakat yeterince yatırım almıyor

Eskişehir’in, Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğunu ancak hak ettiği yatırımı alamadığını savunan Vural, şunları söyledi: “Eskişehir’in ilçelerle olan bağlantı yollarının hepsi ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılıyor. Eskişehir çok önemli bir sanayi kenti olmasına rağmen Gemlik’e demiryolu ile bağlantısı yok. Açıkçası yük taşımacılığı kalitesini yükseltilmesi ve limana bağlanması gerekirken bu bile yapılmış değil. Eskişehir, Türkiye için çok önemli bir kent olmakla birlikte maalesef bulunduğu konum nedeniyle yeterince yatırım almadığını ifade etmek isterim.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural: Eskişehir, Türkiye için çok önemli fakat  yeterince yatırım almıyor
14 Kasım 2023 Salı 18:18

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Eskişehir İl Başkanlığı’nın davetiyle kentte geldi. Vural, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eskişehir teşkilatını ayakta, heyecanlı ve çok dinamik gördüğünü belirten Vural, “Eskişehir sevdiğim, güzel bir şehir. Eskişehirliler cumhuriyet sevdalısı, demokrat, vatanına ve milletine bağlı olan insanlar. Bakanlık dönemimizde de Eskişehir’le ilgili bir takım projelerle ilgilendik. Ankara-İstanbul hızlı tren projesini başlatan, ihalesini yapanda biziz. Zaman zaman bizlerin yürüttüğü projeleri başkaları sahiplenmesine rağmen, bu projeleri biz getirdik. Ama bazen görmeyen gözler, duymayan kulaklar bu hizmetleri görmezden ve duymazdan geliyor” dedi.

Eskişehir’in, Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğunu ancak hak ettiği yatırımı alamadığını savunan Vural, şunları söyledi: “Eskişehir’in ilçelerle olan bağlantı yollarının hepsi ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılıyor. Eskişehir çok önemli bir sanayi kenti olmasına rağmen Gemlik’e demiryolu ile bağlantısı yok. Açıkçası yük taşımacılığı kalitesini yükseltilmesi ve limana bağlanması gerekirken bu bile yapılmış değil. Eskişehir, Türkiye için çok önemli bir kent olmakla birlikte maalesef bulunduğu konum nedeniyle yeterince yatırım almadığını ifade etmek isterim. Eskişehir’de ilçeler kendi kaderine terk edilmiş. İlçelerden kaçış devam ediyor. Bu kaçış devam ettikçe ve kent merkezinde nüfus artıkça hizmetler de yeterli değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Aydın bu çerçevede muhakkak ilçelere olan yatırımları da gözetecek. Eskişehir’in topyekûn kalkınmaya ihtiyacı var. Havaalanının durumu belli, uluslararası seviyede uçuş yapılacakken Zafer Havaalanına kurban edilen havaalanlarından biri oldu.”

“Eskişehirliler hizmeti hak ediyor”

Eskişehirlilerin hak ettiği hizmeti alabilmesi için İYİ Parti’nin güçlü bir alternatif olduğunu belirten Oktay Vural, “Eskişehirliler bunların hepsini iyi değerlendirmeli. Eskişehir’in temiz kalpli insanlarının iradesini alanlar aynı zamanda Eskişehirlilere hizmet etmesini de bilmesi gerekiyor. Oylar hiçbir zaman çantada keklik değil. Öyle de olmayacak. İYİ Parti onun için var. Aldıkları oyları çantada keklik görüp, oy veren insanlara kadirşinas olmayanlar, onlara hizmet etmeyenlere karşı İYİ Parti güçlü bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Büyükşehir’de Melih Aydın olmak üzere ilçelerimizde de adaylarımızla bunu ortaya koyacağız. Eskişehirliler hizmeti hak ediyor. Eskişehirlilerin gerçeklerine yönelik bir siyaset yürütülmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

“Kendi koltuğunuz için siyaset yapmayacaksınız”

İYİ Parti’nin 2024 yerel seçimlerine Türkiye’nin 81 ilinde kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan Vural, Eskişehir’den diğer partilere çağrı da bulunarak “hodri meydan” dedi. “Bizim kendi menfaatleri peşinde koşan kadrolarımız yoktur” diyen Vural şunları ifade etti: “İYİ Parti’nin alternatif olmasından rahatsız olanlar var. Rahatsızlık vermeye de devam edeceğiz. Kadrolarımız burada. İYİ Parti gerçek manada değişim adresidir. İYİ Parti’nin siyaseti milletin gönül siyasetidir. İYİ Parti’nin siyaseti makam ve koltuk siyaseti değildir. Siyaset yapacaksanız milletin hakkı, hukuku ve emeği için siyaset yapacaksınız. Kendi koltuğunuz için yapmayacaksınız. Bu partinin burada bulunmasının temel hedefi birilerini milletvekili, belediye başkanı yapmak değil, belediye başkanı ve milletvekili olarak Eskişehirlilerin hizmetinde olmaktır. Bizim kendi menfaatleri peşinde koşan kadrolarımız yoktur. İYİ Parti olarak bütün adaylarımızla birlikte kendi başımıza milletimizin huzuruna çıkacağız. Yerel seçimler demokrasinin yeşil kökleridir. Buradan demokrasi havarileri kesilen bazı partilere ve kutup başlarına sesleniyorum. Kendi kadrolarınızla, kendi partilerinizle girin seçime. Millet kimi istiyorsa onu seçsin. Bu milletin seçme ve seçilme hakkını kısıtlamayın. Hodri meydan. “

Robert Bosch’un sözleriyle yanıt verdi

Oktay Vural’ın bir gazetecinin İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile ilgili soruya verdiği “Adı neydi” yanıtı, tarafından alkışlandı. İş insanı Robert Bosch’un sözü üzerinden Hatipoğlu’na yüklenen Vural, şunları belirtti: “Bu insanlar çalıştılar, şerefiyle çalıştılar. Kapı kapı dolaştılar. Yağmurda ıslandılar. Bunun cevabını vermesi gereken, bu oyu alıp da sizi temsil edeceğim diyenlerin başka yere gitmesidir. İşadamı Robert Bosch’un bir sözü var; ‘güveni kaybetmektense paramı kaybederim.’ Bazıları da parayı kaybetmektense güveni kaybetmeyi tercih etti. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.