Hatipoğlu mecliste ateş püskürdü

Partisi ile görüş ayrılığı yaşadığını öne sürerek istifa etmesinin ardından 'transfer ücreti' karşılığı AK Parti'ye geçtiği iddia edilen eski İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "Benim partinizden istifa etme nedenim, bugün ayyuka çıkan rezil dedikodulardır, iftira siyasetinizdir. Parti dediğiniz şeyin aslında bir sekreterin CEO olduğu bir aile şirketi olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu mecliste ateş püskürdü
14 Kasım 2023 Salı 18:40

Görüş ayrılıkları gerekçesiyle İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen Eskişehir Milletvekil İdris Nebi Hatipoğlu, şirketi hakkındaki 'teşvik' haberlerine yönelik mecliste konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, gündem dışı konuşmasında, geçen hafta İYİ Parti'den ayrılıp AK Parti’ye geçmesi üzerine kendisi ve yönetiminde bulunduğu Europen Endüstri İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. isimli şirket hakkında Meclis kürsüsünde açıklamalarda bulundu.

Hatipoğlu, "Teşvik' ve 'transfer ücreti' haberlerine ilişkin Hatipoğlu, "Şirketin aldığı teşvik, siyasi herhangi bir yanı yoktur. 3 kuşaktır ne ailem ne de ben devletimin bir kuruşuna göz dikmemiştir, gırtlağımızdan haram lokma girmemiştir, bundan sonra da girmeyecektir" dedi.

AK Partili'li Hatipoğlu, İYİ Partili vekillere seslenerek "Benim partinizden istifa etme nedenim, bugün ayyuka çıkan rezil dedikodulardır, iftira siyasetinizdir. Parti dediğiniz şeyin aslında bir sekreterin CEO olduğu bir aile şirketi olmasıdır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş ise Hatipoğlu'nun sözlerine yanıt verirken, "iddialar iftira ise bunun bir devlet kurumu olan KAP üzerinden atıldığını" dedi. Toktaş, ayrıca, "Sayın Hatipoğlu, siz bize, Banker Bilo filmindeki Maho Ağa karakterini hatırlatıyorsunuz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.