Eğitim Sen Başkanı Faik Alkan: İsrail ile kola dökerek, kahve dökerek mücadele yapılamaz

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "Filistin'e yapılan zulme sessiz kalmıyoruz " açıklaması ile Eskişehir genelindeki tüm okul ve kurumlarımızda İsrail menşeli ürünlerin satışını boykot ettiğini hatırlatan Faik Alkan, Filistin halkı ile dayanışmanın göstermelik olmaması gerektiğini belirterek, siyasi iktidarın İsrail ile tüm bağlarının koparmasını istedi.

Eğitim Sen Başkanı Faik Alkan: İsrail ile kola dökerek, kahve dökerek mücadele yapılamaz
15 Kasım 2023 Çarşamba 11:42

İsrail’in yaptığı zulme karşı yüzeysel boykotların caydırıcı olmayacağını belirten Eskişehir Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Soykırıma uğrayan Filistin halkına destek, dayanışma şüphesiz çok önemlidir. Yalnız bu göstermelik olmamalıdır. Siyasal iktidardan, İsrail ile siyasi  ve ekonomik ilişkilerini kesmesini istemeden, boykot samimi olamaz. Çocuklar ölürken susamayız. İncirlik,Kürecik üstlerinin kapatılmasını talep etmeden samimi olunamaz. Hayfa limanına Türkiye’den bir günde onlarca gemi giderken nasıl Filistin'e destek olunabilir?

Çok uluslu tekellere karşı, kola dökerek, kahve dökerek mücadele yapılamaz.

Filistin halkına uygulanan mezalimi, 20.yy da olduğu gibi bu yüzyılda da emperyalist devletler, İslam ülkelerinin yönetimleri seyretmektedir.

Ne yazık ki, ülkemizde de timsah gözyaşları dökmenin ötesine gidemeyen protestolar, açıklamalar dışında hiçbir şey yapılmamaktadır. Sendikalar büyük iş düşmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı gibi yüzeysel boykotları destekleyen sendikalara çağrımızdır. İlk önce kullandıkları Alman üretimi araçlarınızdan vazgeçin” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.