İSMİ İL BAŞKANLIĞI İÇİN ANILAN İSİMLER KONUŞTU

CHP’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 24 Aralık’ta yapılacak il kongresine çevrildi. CHP İl başkanlığı için şuana kadar mevcut başkan Sinan Özkar, İlker Özokçu, Figen Kahya, Hasan Eröksüz, Metin Tomsuk ve Aydın Ünlüce’nin isimleri geçiyor.

İSMİ İL BAŞKANLIĞI İÇİN ANILAN İSİMLER KONUŞTU
15 Aralık 2017 Cuma 12:19

CHP Eskişehir İl Kongresine sayılı günler kala kulislerde hareketlilik artıyor. Kongre 24 Aralık Pazar günü Porsuk Spor Salonu’nda gerçekleşecek. CHP’de şuana kadar mevcut İl Başkanı Sinan Özkar’ın dışında il başkan adaylığını resmi olarak açıklayan olmasa da çok sayıda kişi örgütün nabzını yoklayarak, delegeler arasında çalışmalarını sürdürüyor.  CHP’de İl başkanlığı için Sinan Özkar’a karşı seçimi bir oy farkla kaybeden İlker Özokçu başta olmak üzere, Figen Kahya’nın ve Metin Tomsuk’un nabız yokladığı belirtiliyor.

Kulislerde adaylığı konuşulan isimler esgündem26.com’a konuştu.

SİNAN ÖZKAR: Mevcut İl Başkanı Sinan Özkar,  2015 yılında Ersen Yeniceli başkanlığındaki yönetimin görevden alınmasıyla Genel Merkez tarafından il başkanlığı görevine atandı. Özkar yine aynı yıl yapılan kongrede 295 oy alarak seçilmiş il başkanı oldu. 

Kongrede başkanlığa yeniden aday olacağını yine bizler aracılığıyla kamuoyuna duyuran Özkar, neden tekrar aday olduğunu şu sözlerle özetledi: “Partinin yatay örgütlenmesi ve yaygın bir çalışma sağlanması yönünde adımlar attık. Bunların tamamlanması, kalıcı bir yapı haline gelmesi lazım. Kurumsal olması gerekiyor. Önümüze herhangi bir seçim gelmeden önce bizim hazırlıklı olmamız ve provalarımızı yapmamız gerekir. Bunun içinde kurumsal bir mahalle örgütlenmesi, sandık örgütlenmesi şart. Bunları kısmen yaptık.”

Özkar, “Sinan Özkar isminin yıprandığını, yıpratıldığını düşünüyor musunuz sorusuna , “Çok gayret oldu ama kamuoyu bazı köşe yazarları ve belli isimler gibi düşünmüyor. Çünkü takdirle karşılanan çok fazla şey yaptık. Ben sokaktaki insan ne düşünüyor ona bakıyorum. Sokaktaki insanında benimle ilgişi hiçbir kaygısı yok” diyerek yanıt verdi. 

***

HASAN ERÖKSÜZ: 2015 yılında yapılan CHP Odunpazarı İlçe Kongresi’nde başkanlık için yarışan Hasan Eröksüz, Akın Sallarel’in de yarıştığı seçimi 144 oy alarak kaybetti. İl başkan adaylığı için adı geçen Eröksüz, adaylık iddialarını yalanladı.

Eröksüz, “Benim öyle bir niyetim yok. Kendi işlerim çok yoğun. Meslek Odası’nda görevim var. Bu tamamen birilerinin yoklaması. Kendilerine göre bir şeyler yapıyorlar. Bizde böyle sağdan, soldan duyuyoruz. Başkanlık gibi bir beklentim, düşüncem ve niyetim yok” dedi.

***

FİGEN KAHYA: CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya’nın da ismi uzun süredir il başkan adayı olarak geçiyor.

Kahya, “Şuana kadar böyle bir deklarasyonum olmadı. Olmayacak diye bir şey yok, olur diye de bir şey söylemiyorum. Ben hep şunu söylüyorum; adaylar ne kadar düşünürse düşünsün önemli olan örgütün ne düşündüğü. Önemli olan örgüt. Dilediğiniz kadar aday olun ama önemli olan örgütün istemesi. Her dönem bir takım ihtiyaçlar hasıl olur. Siyassette, siyaset gündeminde bir takım önem arz eden konular gündeme gelir. Eğer o dönemde sizin meziyetleriniz, sizin kriterleriniz ya da sizin verebilecekleriniz o yapıya mutlu edecekse zaten siz bir şekilde o yapının içerisinde olursunuz” ifadelerini kullandı. 

***

İLKER ÖZOKÇU: Son il kongresinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın desteklediği İlker Özokçu, başkanlığı 1 oy ile kaybetmişti.

Bu dönem yeniden Ataç’ın desteğiyle aday olacağı konuşulan Özokçu “Her dönem potansiyel adayım. Partililer hep konuşuyor, kamuoyu hep konuşuyor. Bu dönemde yine potansiyel adayım. Nabız yoklaması yapıyoruz. Delegasyonun tavrı nedir, ne değildir ona göre hareket edeceğiz. Tabandan yoğun bir istek, yoğun bir talep var” dedi.

***

METİN TOMSUK: 2015 seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olan Metin Tomsuk’un adı da il başkan adaylığı için konuşuluyor.

Tomsuk , yaptığı açıklamada adaylık için yeşil ışık yaktı. Tomsuk, “Cumhuriyet Halk Partisi, hepimizin çok yakından tanık olduğu gibi bir bölünmüşlük, bir parçalanmışlık içinde. Bu gittikçe derinleşiyor. Bu derinleşmenin önüne geçmek, partiyi derleyip toplamak ve partiyi eğer kazanırsak üç tane seçime hazırlamak, partimizin içerisindeki olumsuz unsurları gidermek amacıyla biz arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Benim  il başkanı olup olmamam önemli değil. Bu bölünmüşlüğü ortadan kaldıracak bir adayın üzerinde birleşerek bir çalışma yapıyoruz. Bu görev bana verilirse, bu görevi ben layıkıyla yapmaya çalışacağım. Bizim dediğimiz amaç doğrultusunda insanlar teveccüh gösterirse aday olurum. Teveccüh göstermezlerse aday olmam. Benim derdim parti. Makam, mevki değil. Bu partide ilçe başkanlığı yaptım, kurultay delegeliği yaptım, üç dönem milletvekili adaylığı yaptım. Her seçimde etkin rol aldım. Yalnızca partiye üye  olduğum süre içerisinde değil, öğretmenlik yaptığım yıllarda da aynı şekilde davrandım. Benim amacım partinin içerisindeki güvensiz ilişkileri ortadan kaldırabilmek” dedi.

“Ben hayatım boyunca kimseden icazet almadım”

Tomsuk, “Adaylık konusunda belediye başkanları ile bir görüşmeniz oldu mu” sorusuna; “Ben icazet alarak aday olmam. Ben hayatım boyunca kimseden icazet almadım. Benim doğrularım vardır. Ben bu doğruları göz önüne alarak yola çıkarım. Benim doğrumda Cumhuriyet Halk Partisi.

***

AYDIN ÜNLÜCE: Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Ünlüce, önceki dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in il başkanı olmasını istediği isimlerden biriydi. Geçtiğimiz kongrede bu teklifi ret eden Ünlüce’nin bu kongrede uzlaşı adayı olabileceği konuşuluyor.

Ünlüce, adaylık konusunda yaptığı açıklamada, Odunpazarı İlçe Kongresi’nde bizim delege listesine alınmamız yeni bir durum oluşturdu. Yılmaz Hoca’nın bir talebi, bir ricası vardı. Onu yerine getirmeye hazır olduğumuzu deklare ettik. Ama görünen noktada böyle bir şeyin olması mümkün değil. Kazım Beyler orada niyetlerini, taleplerini o listeyi yaparak belli etmiş oldular. Delege listesine alınmamamız, Kazım Kurt grubunun ortak adaylık projesine sıcak bakmadığını ortaya çıkardı. Yılmaz Hoca’nın isteği ile böyle bir işe soyunacağımızı beyan ettik. Gelinen noktada bunun mümkün olmadığı görünmektedir. Yılmaz Hoca ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.