BEYZANUR İSTEDİ ODUNPAZARI YAPTI!

23 Nisan’da başkanlık koltuğuna oturan Küçük Beyzanur’un park isteği üzerine Odunpazarı Belediyesi harekete geçti ve Türkmentokat Mahallesi’ne yeni bir park kazandırdı.

BEYZANUR İSTEDİ ODUNPAZARI YAPTI!
15 Aralık 2017 Cuma 13:01

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Türkmentokat Mahallesine yapılan parka; Milli Mücadele Kahramanlarından, Türkmentokat doğumlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 4’üncü dönem Eskişehir Milletvekili Cafer Sayılır’ın adı verildi.  Cafer Sayılır Parkı ile Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un makamını devrettiği Beyzanur Kunt’a verdiği sözü tutmuş oldu.

“ŞEHİRDE NE VARSA KÖYLERDE DE O OLACAK”

Parkın açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, bu parkın 23 Nisan’da Belediye Başkanlığı görevini devralan Beyzanur Kunt’un talimatları ile yapıldığını söyledi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Beyza, bana talimat vereceğim dedi ve Park ve Bahçeler Müdürümüzü arayarak ‘Türkmen Tokatımıza bir park istiyorum’ dedi. Biz, o talimatı yerine getirdik. Tamamen Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin teknik çalışmaları, elemanları ve işçileriyle yapılmıştır. Şehirde mahallelerde ne varsa, köylerde de o olacak sloganımızdan hareketle buraya güzel bir park yaptık, bugün de açılışını yapıyoruz. Bu köyün yetiştirmiş olduğu bir değerin unutulmamasını istedik. Türkiye’de bugünlere gelmiş isek, geçmişte Türkiye için savaşanların, mücadele edenlerin, kahramanlık yapanların yad edilmesi ve onların hakkının teslim edilmesi gerektiğini düşünenlerdeniz. O nedenle de bu parkımıza; Türkmentokat doğumlu milli mücadele kahramanlarımızdan 4.Dönem Eskişehir Milletvekili Cafer Sayılır'ın adını verdik. Hem Eskişehir hem de Türkmentokat, Cafer Sayılır’ın kim olduğunu öğrenmiş oldu. Sahip çıkmanızı diliyorum.”

“GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEDİĞİM BİR GÜZELLİKTİ”

Başkan Kurt’tan sonra konuşma yapan Küçük Başkan Beyzanur Kunt, “Bugünün ve bu parkın bende ayrı bir yeri var. Bir günlüğüne oturduğum başkanlık koltuğunda gerçekleşmesini istediğim bir güzellikti ve gerçekleşti” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt ile katılımcılar Cafer Sayılır Parkı’nın açılışını gerçekleştirerek, parkı gezdi. Küçük Başkan Beyzanur Kunt, parkta yer alan çocuk oyun alında oyunlar oynarken, Başkan Kurt da Küçük Beyzanur’a eşlik etti.  2 bin 110 metrekare büyüklüğünde olan Cafer Sayılır Parkında; 135 metrekare çocuk oyun alanı, 90 metrekare fitness alanı ve 1400 metrekarede yeşil alan bulunuyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.