HARUN KARACAN'DAN ESKİŞEHİR TURU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan: "Türkiye, 24 Haziran'dan sonra güçlü bir başkanlık sistemiyle daha farklı noktalara, 2023 ve 2051 yıllarına gidecek yol haritasını da çizmiş olacak"

HARUN KARACAN'DAN ESKİŞEHİR TURU
20 Nisan 2018 Cuma 12:39


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Türkiye, 24 Haziran'dan sonra güçlü bir başkanlık sistemiyle daha farklı noktalara, 2023 ve 2051 yıllarına gidecek yol haritasını da çizmiş olacak." dedi.

Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in adını dünyaya duyuracak önemli kuruluşlarının bulunduğunu belirterek, kentteki sanayiyi ileriye taşıyacak ESO'nun yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.

Sanayicinin önündeki engelleri kaldırma görevinin kendilerinde olduğunu ifade eden Karacan, "Hem hükümet hem de parti kanalında bize düşen her görevde bize atılan her adımda 5-10 adım koşarız. Sanayicinin sorunlarına çare bulmak için buradayız. Kalkınma, yerelden başlayıp genele gider. Kalkınmanın yerelden başlamasını gerekiyor. Bu da Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir'dir." diye konuştu.

- "Türkiye'nin hızlı hareket edebilmesi için seçimler gerekliydi"

Karacan, Türkiye'nin önemli bir seçim sürecine girdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aldığı karar neticesinde Türkiye'nin şu anda hem Afrin bölgesindeki hem Suriye'deki hem dünyadaki gelişmeleri baz alarak hem de bir an evvel başkanlık sistemiyle ilgili bir şekilde daha da entegre olunması için iki lider anlaşarak, 24 Haziran 2018'de erken seçim kararı aldı. Türkiye'nin bu dönemde daha hızlı hareket edebilmesi, ekonomik ve ticari olarak güçlenebilmesi, dünyada daha da sağlam zeminlerde oturabilmesi için böyle bir seçime gerek vardı. Bu dönemde de tüccar ve sanayicinin istikrara ihtiyacı var. AK Parti hükümetleri hep buna önem verdi. Yatırımcıların da önem verdiği konulardan birisi güvendir, diğeri de istikrardır. Türkiye, 24 Haziran'dan sonra güçlü bir başkanlık sistemiyle daha farklı noktalara, 2023 ve 2051 yıllarına gidecek yol haritasını da çizmiş olacak."

ESO Başkanı Kesikbaş ise Eskişehir sanayisini ileriye taşımak için çalışacaklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 13 Nisan'da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğüne vekaleten atanan Prof. Dr. Kemal Şenocak'i ziyaret etti.

Karacan, 5 Nisan'da araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın Eğitim Fakültesinde 3'ü akademisyen 4 kişiyi silahla öldürmesinin ardından soruşturmanın selameti için istifa eden rektörün yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Şenocak'ı ziyaretinde, olaydan üzüntü duyduğunu söyledi.

Olayın ardından ESOGÜ'nin eski rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'i görevinden istifa ettiğini anımsatan Karacan, şöyle konuştu:

"Gönen'in yerine Kemal Hocamız geldi. Görevi hayırlı olsun. Bu süreci, hukukçu olduğu için hukuk bilgisine ve tecrübelerine dayanarak en iyi şekilde atlatacağına ve ESOGÜ'nün tekrar huzurlu, sağlıklı ve sorunsuz günlere ulaşacağına yürekten inanıyorum. Üniversitemize sahip çıkmak ve hak ettiği yerlere gelmesi önemli. Güven ortamı çok önemli. Buraya Türkiye'nin her yerinden gelen çocuklarımız var. Onların ailelerinin huzurlu bir şekilde evlatlarını gönderebileceği bir huzurlu üniversite olması önemli. Bizde elimizden geldiğince bunun oluşması için rektörümüze destek olacağız."  

Şenocak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karacan’dan AK Parti İl Başkanlığı’na ziyaret


Eskişehir’de bir dizi temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti İl Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştirdi. Karacan, yeniden başkanlığa seçilen İl Başkanı Dündar Ünlü ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyarette konuşan Karacan, ”Başkanımız inşallah güzel hizmetlere bu dönemde devam edecek. AK Parti olarak Eskişehir’de il başkanımız ve ekibinin güzel imzası var. AK Parti Genel Başkan yardımcısı olarak Eskişehir'de AK Parti’nin emin ellerde olduğuna yürekten inanıyoruz. Türkiye’nin gündemi de yoğun. Bugün meclis bir çalışma yapıp seçimle ilgili bir karar alacak. 24 Haziran 2018’de genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kavuşması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Seçime tüm illerimiz zaten hazırdı.


Teşkilatlarımız diri, teşkilatlarımız hazır. Yüksek bir motivasyon ile seçime en hazır parti olarak devam edeceğiz. Sadece ana kademe değil; gençlik kollarımız, kadın kollarımız ve tüm ilçelerimizle beraber seçime hazır vaziyette yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karacan, Başkan Dündar Ünlü’ye ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.