Angora Yürüyüş Grubu’ndan Eskişehir’e övgü

Eski Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, gazeteci, yazar Saygı Öztürk, emekli general Mehmet Ali Yıldırım ve ünlü ortopedi uzmanı Prof. Dr. Tarık Yavuz’un da aralarında bulunduğu Angora Yürüyüş Grubu, yıllar sonra geldikleri Eskişehir’de hem hayranı oldukları Başkan Büyükerşen ile tanıştılar, hem de ‘mükemmel bir şehir’ olarak niteledikleri kenti gezdiler.

Angora Yürüyüş Grubu’ndan Eskişehir’e övgü
20 Nisan 2018 Cuma 14:03

      Ankara’da yaz-kış her sabah birlikte yürüyüş yapan Angora Yürüyüş Grubu, Eskişehir’e yaptıkları gezide, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kente kazandırdığı projeleri hayranlıkla incelediler.

     

     Aralarında, Eski Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, gazeteci-yazar Saygı Öztürk, emekli general Mehmet Ali Yıldırım ve ünlü ortopedi uzmanı Prof. Dr. Tarık Yavuz’un da yer aldığı Angora Yürüyüş Grubu’nun Eskişehir’deki ilk durakları Hayvanat Bahçesi oldu. Ankara’da bulunan hayvanat bahçesinin içler acısı durumda olduğunu belirterek,  Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nin her şeyin düşünüldüğü, hayvanlar için güzel bir yaşam alanı olduğunu söylediler.

      

     Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ile Masal Şatosunu gezen Angora Grubu daha sonra Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Canlı Tarih Sahnesi ile Cam Sanatları Müzesi’ni de gezdiler. Kurtuluş Müzesi’nden oldukça etkilenen ve duygulanan gazeteci-yazar Saygı Öztürk ve arkadaşları, Kurtuluş Savaşı’nda yaşananları bu kadar güzel anlatan ve yaşatan bir müze görmediklerini ifade ederek, “Muhteşem düzenlenmiş bir müze. Eskişehir adına gurur duyduk. Gezdiğimiz her yerde, her ayrıntıda Başkan Büyükerşen’in güzel dokunuşlarla çocuk ve gençlere bir ödül olarak bıraktığı Eskişehir’i gördük. Beklediğimizin ve anlatılanların ötesinde bir Eskişehir ile karşılaştık” dediler.

    

     Angora Yürüyüş Grubu Kurtuluş Müzesi’nden ayrılırken hayranı oldukları Başkan Büyükerşen ile karşılaştılar.  Saygı Öztürk ve arkadaşlarıyla sohbet eden Başkan Büyükerşen, konukların fotoğraf ve öz çekim isteklerini de yerine getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.