Gürsel Tekin: Ülkenin erken seçim ihtiyacı olduğunu biliyorum

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İktidar sorunların üstesinden gelemiyor. Ülkenin erken seçim ihtiyacı olduğunu biliyorum” dedi.

Gürsel Tekin: Ülkenin erken seçim ihtiyacı olduğunu biliyorum
01 Aralık 2019 Pazar 14:41

CHP İl Başkanlığının basın toplantısına katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in gündeminde ise beka sorunu ve erken seçim vardı.

Ülkede yeni bir tartışma başladığını aktaran Gürsel Tekin,

“Bu da AKP iktidarında oldu. Bu da bir beka tartışması. Nerden sıkışırsanız adına beka dersiniz. Ahaliyi de böyle kandırırsınız. Ve kaldı ki Ortadoğu ve İslam coğrafyasındaki liderlerin hepsi aynı argümanı kullanır. Geçen İran’da insanlar zamları protesto ediyor ve beka meselesi diyor. Allah Allah kardeşim siz saraylarda yaşıyorsunuz, şatafatlarda yaşıyorsunuz. Ahali üç kuruş para ile geçinemeyince bu beka meselesi mi oluyor. Gerçekten tıpkı AKP’nin içinden de Türkiye bir beka meselesi ile karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

Bir partilinin erken seçim olacak mı sorusuna da yanıt veren Tekin,

“Genel merkezin bir erken seçim talebi olmadı ama benim kişisel olarak Mart seçiminden sonra bir erken seçim talebim oldu. Bu benim bireysel talebimdir. Tabi ki genel merkez bunu detaylı bir şekilde hesaplıyordur. Ama bütün bu olup bitenlerin karşısında tek çare millet iradesidir. Millet iradesiyle yeni bir anlayışın iktidar olması lazım. Aksi takdirde süreç gittikçe derinleşiyor.  Önünü alamıyorsunuz. Şehirlerde bütün dükkânlar kapanıyorsa, 8 buçuk milyon işsiz varsa, insanlar intihar ediyorsa ve bütün bunlar seçimi gerektirmiyorsa, erken seçimi ne gerektirecek? Valla onu da ben bilmiyorum. Benim sahada edindiğim bilgi bu iktidar bu meselelerin üstesinden gelemeyecektir. Herkes ortak kanaat getirmiş. Bu yüzden bir an önce bir erken seçim ihtiyacı olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.